Mikor jön a Stranger Things 4. évada és mire számíthatunk?

A Stranger Things 3. évadának 77 perces The Battle of Starcourt című fináléja súlyos kérdéseket hagyott a levegőben, de nem csak amiatt várjuk epekedve a sorozat visszatérését.

A Netflix sci-fi beütésű horrorsorozata visszatér a negyedik évadra, amely remélhetőleg minden felmerült kérdést megválaszol majd.

A legégetőbb kérdés persze, hogy:

Mikor jön a Stranger Things 4. évada?

Jelenleg nincs hivatalos megjelenési dátum, és a koronavírusnak köszönhetően azt sem tudjuk, hogy 2021-ben érkezik-e.

2020 márciusában egy Instagram kérdezz-felelekben David Harbor (Jim Hopper) azt mondta, hogy szerinte az új epizódoknak “állítólag a jövő év elején kellene megjelenniük”, de már tudjuk, hogy ebből semmi nem valósult meg. Igaz ő azt is hozzátette, hogy nincs pontos rálátása ezekre a dolgokra.

David Harbour Stranger Things 4 evad

Október végén Natalia Dyer (Nancy) azt mondta a The Independent-nek , hogy “eltart egy darabig, mire új részeket kapunk a Stranger Thingsből”.

Annyit tudunk, hogy a forgatás leállt a koronavírus-járvány miatt, majd hivatalosan is újrakezdődött, ami azt jelenti, hogy egy lépéssel közelebb vagyunk az új epizódok megtekintéséhez.

Az epizódok forgatásával már csak azért is sietni kellene, mert közben a gyerekek rohamosan nőnek. Millie Bobby Brown például 11 évesen kezdett el dolgozni a Stranger Thingsen, de két hete töltötte be a 17. születésnapját, a Dustint alakító Gaten Matarazzo pedig már 19 éves lesz idén.

A Radio Times tavaly októberben arról írt, hogy a Stranger Things 4. évada 2021 nyár végén jelenhet meg, de ezt nem erősítette meg a Netflix.

Kik fognak szerepelni a Stranger Things 4. évadában?

Eleven (Millie Bobby Brown), Mike (Finn Wolfhard), Lucas (Caleb McLaughlin), Dustin (Gaten Matarazzo), Will (Noah Schnapp), Max (Sadie Sink), Steve (Joe Keery), Nancy (Natalia Dyer), Jonathan (Charlie Heaton), Robin (Maya Hawke), Joyce (Winona Ryder) és Jim (David Harbour) is biztosan visszatér a Stranger Things 4. évadában. Később megerősíteték, hogy az Ericát alakító Priah Ferguson is visszatér a sorozatban.

A Stranger Things 4. évadában a hírek szerint visszatér dr. Sam Owens (Paul Reiser), aki az Egyesült Államok Energiaügyi Minisztériumánál dolgozik, és a Martin Brenner távozását követően a Hawkins Lab operációs igazgatójának nevezték ki. És ha már Dr. Brenner… őt egy Demogorgon támadta meg, de valójában nem láttuk meghalni, simán benne van, hogy az ő visszatérésvel is számolnunk kell.

Mindannyian tudjuk, hogy David Harbor is visszatér Hopperként, annak ellenére, hogy a harmadik évadban látszólag meghal. Ezt az egy évvel ezelőtt kiadott rövid előzetes, az Oroszországból, szeretettel leplezte le, amely alapján könnyű kitalálni, hogy Hopper egy orosz börtön fogja.

Bár egyelőre nem világos, hogy a karaktere hogyan maradt életben, Harbour elárulta, hogy a negyedik évadban választ kapuk erre, sőt sok más dolgot megtudunk majd Hopper múltjáról is.

TVLine beszámolója szerint a Stranger Things-t készítő Duffer-testvérek négy új szereplőt szeretnének behozni. Három fiatalt és egy felnőttet. Utóbbi kapcsán A SHIELD ügynökei sorozatból is ismerős Joel Stoffer nevét jelentették be hivatalosan is, de nem derült ki milyen szerepre.

Nem sokkal később további új szereplőket is bejelentettek:

Robert Englund (Rémálom az Elm utcában) egy Victor Kreel nevű zavart és félelmetes férfit fog játszani, aki egy pszichiátriai intézetben tartanak fogva.

A Trónok harcbából ismert Tom Wlaschiha (Jaqen H’ghar) egy Dimitri nevű okos és kedves börtönőrt alakít majd.

Mason Dye a Teenwolfból egy Jason Carver nevű fiút jászik majd, aki egy jóképű, gazdag sportoló, akiért rajonganak az iskolában a lányok (alig várjuk, hogy milyen kapcsolata lesz Steve Harringtonnal).

Jamie Campbell Bower (Alkonyat, Harry Potter) lesz Peter Ballard egy fiatal, gondoskodó dolgozó egy pszichiátriai intézetben.

Eduardo Franco (Éretlenségi) egy fiatal pizzafutár, Jonathan új legjobb barátja.

Sherman Augustus lesz Sullivan alezredes, “egy semmitmondó ember, aki úgy véli, tudja, hogyan lehet megállítani a gonoszt Hawkinsban”.

Nikola Djuricko Jurit egy kiszámíthatatlan orosz csempészt fog játszani, aki szereti a rossz poénokat, a pénzt és a ropogós mogyoróvajat”. (Már ennyiből imádjuk őt.)

Joseph Quinn lesz Eddie Munson, “a The Hellfire Club Hawkins High hivatalos D & D klubjának vezetője”.

Mi jöhet a Stranger Things 4. évadában?

A fenti karakterleírásokból és az Oroszországból, szeretettel videóból könnyű kikövetkeztetni, hogy a Stranger Things egy jelentős része Oroszországban játszódik majd, vagyis már nem kifejezetten Hawkinsra koncentrál majd a történet. A szeptember 30-án megjelent előzetes is így szólt: “Már nem vagyunk Hawkinsban…”

“Őszintén szólva a forgatókönyvek remekek” – mondta Natalia Dyer az Independentnek, amikor a közelgő epizódokról kérdezték.

“Valahányszor befejezünk egy szezont, mindannyian azt gondoljuk: “Most mi a fene fog történni?” Aztán megkapjuk a következő évad forgatókönyveit, és csak annyit tudunk mondani: “Istenem, hűha, tetszik, hűha!”

A harmadik évad rendkívül érzelmesen ért véget. Joyce, Will, Jonathan és Eleven összepakolták Hawkins-i otthonukat, és Hopper “halála” után leléptek Hawkinsből. Nem tudjuk hova mentek, de biztosan visszatérnek.

“Nem túl jó hír, hogy az “amerikainak”, hogy az otthonától távol, a havas pusztaságban, Kamcsatkában bezárva, emberi és egyéb veszélyekkel is szembe kell néznie. Eközben az USA-ban egy új horror kezd felszínre kerülni, valami régóta eltemetett, valami, ami mindent összeköt …” – olvasható a Stranger Things 4. évadának hivatalos leírásában.

Van egy nagyon nagy változás is: Eleven látszólag elvesztette erejét, még a mackóját sem tudta leemelni a szekrény legfelső polcáról. Egy elmélet szerint egyébként “Tizit” megfertőzhette a szörny harapása és ha visszatérne az ereje simán a város ellen tudná őt fordítani.

A szereplők egyébként minannyian egyetértenek abban, hogy a Stranger Things 4. évada minden korábbinál félelmetesebb lesz,

A Stranger Things 4 évadának címei:

Az első rész a The Hellfire Club címen érkezik majd, a második Tick Tok Mr Clock címen, még a harmadik epizód You Snooze You Lose címen jön majd. Korábban már az is kiderült, hogy a Stranger Things 4. évada 9 részes lesz,

Egyre több helyen lehet olvasni arról, hogy a negyedik évad lehet az utolsó. Ezt egyelőre nem erősítették meg, Matt és Ross Duffer csak annyit mondtak, hogy már tudják hogyan fogják befejezni a sorozatot.