Filmek, sorozatok, kultúra

Suicide Mickey – Ez a 90 éves Mickey egér epizód leviszi az életről

Állítólag az 1930-as évekből származik, a lent látható Mickey egér rajzfilm, ami a mai napig az internet egyik legvérfagyasztóbb creepypastája.

A legenda szerint az 1930-as években készült a lenti Mickey egér rajzfilm. A közvetlenül a nagy gazdasági világválságot követően játszódó rajzfilmben azt láthatjuk, ahogy az elhalványult Mickey egér lehajtott fejjel, hátratett kézzel szeli át a körülötte szépen lassan omladozó várost, miközben igencsak szomorú zene szól és egyre hátborzongatóbb hangokat és sikolyokat hallunk, ráadásként a főhős egyre sötétebbé válik.

A rövidfilm a legenda szerint 2009-ben került elő, amikor egy filmkritikus, Leonard Maltin háttéranyagot keresett Mickey egér történeteihez és a régi tekercsek között kutatva rátalált erre a deviáns, hátborzongató pokoljárásra.

A creepypastát sokan hoaxnak, átverésnek gondolják, de egyelőre sem a valódiságát nem sikerült bebizonyítani, sem azt, hogy átverés lenne.

A rövidfilm legendájához hozzátartozik, hogy állítólag a megtekintést követően többen zavarodottságot, hallucinációt tapasztaltak, ennek figyelembevételével ajánljuk csak megtekintésre a lenti videót.

Egy 1930-ban kiadott képregényben a depressziós Mickey egér többféle eszközzel próbált öngyilkosságot elkövetni, miután Minnie elhagyta. Az öngyilkosság bizarr ötlete magától a némafilmrajongó Walt Disneytől származott, aki mókásnak nevezte Mickey szerencsétlenkedését.

mickey_suicide1 mickey_suicide2 mickey_suicide3 mickey_suicide4

<