Filmek, sorozatok, tévéműsorok és sztárhírek

A Nintendo soha nem látott boszorkányüldözést indított a Super Mario 64 miatt

A rajongók által készített PC-port a Super Mario 64-hez már letölthető, ráadásul meglepően nagy felbontásban, mivel ez nem egy egyszerű emulátor, hanem a készítők a forráskódig visszafejtették a Nintendo játékát.

A projekt mögött álló személyek sikeresen implementálták a DirectX 12-t és több magas felbontás támogatását, ráadásul modern kontrollerek is használhatók a játékhoz.

Super Mario 64 PC

TorrentFreak értesülése alapján a Nintendo célba vette a rajongói projekt leállítását. Az amerikai Wildwood Law Group már nekilátott a panasz benyújtásának, és a Google is felszólítást kapott, hogy távolítsa el a játék fájljait a Google Drive és minden más hasonló szolgáltatásából. Ezt követően több oldalról törölték a játék nyomait, illetve Redditről is eltűntek a rajongói projekt fájljaihoz vezető linkek – írja a Gépigény.hu.

A korai játékot a modderek Unreal Engine-re portolták, azaz immáron DX12 motor alatt fut a Super Mario 64, amiből nemhogy a natív 4K felbontás, de még a Ray Tracing sem hiányzik. A készítők elmondása szerint egy középkategóriás PC-vel 4K felbontáson 550 fps-t tudtak elérni kikapcsolt Ray Tracing mellett – számol be a játék technikai részleteiről a Leet.

Idén egyébként Nintendo Switch-re is érkezik az 1996-os Super Mario 64 HD verziója, ezért is érthető, hogy a Nintendo most minden erejével próbálja eltávolítani a Youtube-ról, a Redditről, a fájlmegosztó oldalakról és más fórumokról a játék rajongói PC-s változatát – bár sokak szerint nem csak egyszerűen arról van szó, hogy a Nintendo az anyagi bukástól tart, hanem arról is, hogy a kalózverzió jobban sikerült az ő még bemutatás előtt álló verziójuknál.

Kíváncsian várjuk mi lesz a dologból, az biztos, hogy a rajongók ellenállnak és a Super Mario 64 4K-s PC portját hirdető videókat és linkeket megállás nélkül töltik fel, ahogy a Nintendo töröltet egyet az internetről, máris két másik születik helyette.

<