Hír és közéleti magazin
Aaron Moorhed és Justin Benson a The Endless című filmjükben

SYNCHRONIC – Drogos sci-fivel folytatja az ENDLESS rendezőpárosa

Aaron Moorhead és Justin Benson a negyedik nagyfilmjük bemutatására készülnek.

Justin Benson és Aaron Moorhead párosa számomra már a Feloldozás (Resolution) óta kötelezően nézőlistás és természetesen az Újjászületésben (Spring) és A végtelen (The Endless) című sci-fiben sem csalódtam.

Ők ketten messze nem tömegfilmeket gyártanak, aki azonban látta valamelyik filmjüket is és tetszett neki, annak kötelező megnéznie a másik kettőt is (Bár önmagukban is elgondolkodtató darabok, de a The Endless és a Resolution igencsak szoros kapcsolatban áll, sőt előbbi teljesen átértelmezi azt, amit eddig a Resolutionről gondoltunk). Na de a lényeg, hogy oda kell figyelni a jövőre érkező 4. filmjükre is, amelynek első képén Jamie Dornan és Anthony Mackie látható.

Jamie Dornan és Anthony Mackie a Synchronyc című filmben. Forrás: Entertainment Weekly

A Synchronic címet viselő filmjük az előző háromhoz hasonlóan egy sci-fi elemekkel tarkított horror (vagy horror elemekkel tarkított sci-fi), amelyben Dornan és Mackie egy New Orleansben szolgálatot teljesíti mentőcsapat tagjai, akiket egy bizarr, már-már másvilági hatással bíró rejtélyes kábítószer okozta tömeges halálesethez riasztanak.

Benson és Moorhead először dolgoznak olyan nagy nevekkel, mint a fenti két színész, ennek kapcsán azt írták az Entertainment Weeklynek, hogy Anthony Mackie és Jamie Dornan játéka is végtelenül természetes maradt, mindketten egyszerre viccesek, szívszorítóak és gyönyörűen emberiek maradtak egy olyan történetben, amelyben rengeteg rejtélyt kell megoldani. Vagyis várhatóan a Synchronic is folytatja azt a természetes, emberközeli nézőpontot, amely a rendezőpáros kézjegyévé vált.

Justin Benson és Aaron Moorhead 2012 óta dolgoznak együtt, a 3 fenti film mellett egy Wrecked című rövidfilmet készítettek eddig, na meg a Bonestorm című szegmenst, amely a V/H/S Viralban volt látható (és legyünk igazságosak nekem nagyon nem jött be). Filmjeikben közös, hogy a horror és sci-fi lovecrafti elemeit is felhasználva késztetik gondolkodásra a nézőt az élet értelméről, a szeretetről vagy éppen a szerelemről.

A filmet Justin Benson és Aaron Moorhead rendezte Justin Benson forgatókönyve alapján. Az operatőri munka a korábbi filmekhez hasonlóan Aaron Moorhead neve alatt fut. A Synchronic bemutatójának időpontjáról egyelőre nincs hír.