Filmsor - Filmek, sorozatok, kultúra

SZÍN AZ ŰRBŐL – Nic Cage lovecrafti rémségek nyomában

Befutott a kozmikus horror első képe is.

Nicolas Cage főszereplésével érkezik Richard Stanley (Dr. Moreau szigete) új filmje, amely H.P. Lovecreft The Color out of Space (Szín az űrből) című 1927-es novellája alapján készül.

A Szín az űrből-t Lovecraft maga is a legjobb novellájának tartotta, így talán nem véletlen, hogy Stanley is ezt a történetet választotta Lovecraft annyi novellája közül, bár kétségtelenül merész vállalkozás.

A Szín az űrből története szerint egy becsapódó meteorit alaposan átrendezi a nővény és állatvilágot a becsapódásának környékén, ami ismerős lehet például a tavaly bemutatott Déli-végek trilógián alapuló Annihilationből (Expedíció), de a film kiadott első képén is komoly hasonlóságot vélünk felfedezni (meg a jobb sarkában egy fallosz alakú gombát…) a két projekt között.

A meg nem nevezett narrátor egy „Arkhamtől nyugatra” eső faluba utazik, hogy ott felmérje a völgyet, melyet víztározó céljából el akarnak árasztani. A völgy felé útjába esik a „pokoli puszta”, egy dermesztően kietlen, halott síkság, melyet furcsa anyagú por borít, és amelyről a helybéliek baljós dolgokat suttognak egy néhány évtizeddel korábban megesett tragédia kapcsán. A narrátor találkozik az idős Ammi Pierce-szel, a tragédia legközvetlenebb szemtanújával, és meghallgatja beszámolóját. Ebből kiderül, hogy 1882-ben egy helybéli farmer, Nahum Gardner birtokára különös meteorit hullott, amelynek hihetetlen fizikai anomáliái a kivizsgálására érkezett egyetemi professzorokat is zavarba ejtették. Ezen anomáliák legsajátosabbja az, hogy olyan színe volt, amely nem található meg a napfény spektrumában. A meteor becsapódását riasztó jelenségek követték, a növények és az állatok furcsán viselkedtek és ijesztő átváltozásokon mentek keresztül, végül porrá omlottak. Ugyanerre a sorsra jutott a Gardner-família is, a családfő, Nahum teste Ammi szeme láttára hullott darabokra. Vélhetően valamiféle parazitáról van szó, amely minden élő szervezetet ily módon veszejt el…  Forrás: Lovecraft.hu

A Color Out of Space forgatókönyvét Scarlett Amaris és Richard Stanley adaptálta H.P. Lovecraft novellája alapján. A film főszereplői Nicolas Cage, Q’orianka Kilcher, Joely Richardson, Madeleine Arthur, Brendan Meyer, Julian Hilliard, Elliot Knight és Tommy Chong lesznek. Premierdátumról egyelőre nincs hír.

Ne maradj le a friss hírekről, ide kattintva kövess minket a Facebookon vagy csatlakozz a Filmsor Light csoporthoz, ahol te is elmondhatod a véleményed!
Ez is érdekelhet:
<