12 év hallgatás után szólalt meg a szerepéről színésznő, aki eredetileg alakította Daenerys Targaryent

Eredetileg nem a karaktert a popkultúra részévé tevő Emilia Clarke, hanem Tamzin Merchant, a Tudorok színésznője kapta Daenerys Targaryen szerepét.

A színésznő azonban nem igazán érezte magáénak a szerepet, ezért a 2009-ben forgatott pilot epizód leforgatását követően kiszállt a sorozatból (azt a részt egyébként tulajdonképpen teljes egészében újraforgatták). Azóta nem is igen beszélt a dologról, de most az Entertainmetnt Weekly hasábjain megtörte a csendet.

Az akkor 21 éves Tamzin Merchant hosszas rábeszélés után vállalta a szerepet, de érezte, hogy ez nem az ő világa.

“A pilot forgatása hatalmas lecke volt számomra. Egy megerősítés volt arra vonatkozóan, hogy hallgatnom kell a megérzéseimre. Próbáltam kihátrálni az egészből, aztán néhányan meggyőztek, hogy vállaljam el. Aztán ott találtam magam meztelenül és félelmekkel telve Marokkóban, miközben lovagoltam egy olyan lovon, ami sokkal izgatottabb volt attól, hogy ott lehet, mint én. Számomra sem a szerep, sem a Trónok harca nem volt vonzó.” – mondta el a lapnak a színésznő, aki később olyan sorozatokban szerepelt mint a Salem, a Supergirl vagy a Carnival Row.

“Emilia Clarke ezt a szerepet ikonikussá tette, de én erre soha nem lettem volna képes” – tette hozzá.

Bryan Cogman, a Trónok harca társproducere hozzátette: “Azt hittem, hogy Tamzin nagyon jó munkát végzett. Nehéz megmondani, miért nem sikerültek a dolgok. Végső soron nyilvánvaló, hogy Emilia Clarke erre a szerepre született.”