Filmsor - Filmek, sorozatok, kultúra

Tenet: Nolan nem akart CGI-t, felrobbantott egy Boeing 747-est

A Tenet valóban nagy filmes látványosságnak ígérkezik. A rendező helyszínt keresni ment, de inkább vett egy repülőgépet.

Christopher Nolan ugyanis addig gondolkodott azon, hogy hogyan lehetne makettekkel és vizuális effektekkel felrobbantani egy Boeing 747-es utasszállító repülőgépet, hogy a végén inkább vásárolt egyet és tényleg felrobbantotta azt.

Azt terveztem, hogy makettekkel, díszletekkel és vizuális effektusok kombinációjával csinálom meg a jelenetet, de amikor helyszíneket kerestünk Kaliforniában, találtunk egy csomó régi repülőgépet, és elkezdtünk számolgatni. Kiderült, hogy olcsóbb lenne megvenni egy gépet és megcsinálni a robbantást

– nyilatkozta a Tenet rendezője és azt is hozzátette:

“Egyfajta impulzusvásárlása lett a dologból. Improvizáltunk, az ösztöneinkre hallgattunk, és nagyon jól sikerült, izgalmas volt forgatni.”

Tenet Nolan John David Washington

Robert Pattinson ezt azzal egészítette ki, hogy nem is igazán hiszi el, hogy egy olyan filmben szerepel, ahol a rendező csak úgy hirtelen úgy dönt tényleg felrobbant egy repülőgépet, de a film másik főszereplője, John David Washington is azt nyilatkozta, hogy a Tenet a következő évtizedek filmkészítését meghatározza majd.

Ne maradj le a friss hírekről, ide kattintva kövess minket a Facebookon vagy csatlakozz a Filmsor Light csoporthoz, ahol te is elmondhatod a véleményed!
Ez is érdekelhet:
<