Filmsor - Filmek, sorozatok, kultúra

TENET – Rejtelmes Nolan új filmjének előzetese

Kiszivárgott Christopher Nolan új filmjének előzetese, az internet filmrajongó fele azt találgatja miről szól.

Az amerikai mozikban a Hobbs and Shaw előtt már leadták Christopher Nolan új filmjének, a Tenet című akciódrámának az előzetesét.

Ahogy az lenni szokott Nolan szinte semmit nem hajlandó elmondani az új filmjéről, és természetesen az előzetes sem visz minket sokkal előrébb. Az interneten folyamatosan jelennek meg a jó minőségűnek azért nem nevezhető kamerás verziók a moziban felvett előzetesről, de hasonló ütemben törlik is, így egyelőre egy szöveges összefoglalóval tudunk szolgálni az előzetesben láthatóakat illetően.

Az itt még látható trailerben a Nagypályásokkal befutott, a Csuklyások: BlacKkKlansmanben is lubickoló, John David Washington látható, aki egy kihallgatószobának látszó helyiségben tapogatja végig a lövésnyomokkal tarkított golyóálló üveget, majd ugyanőt légzőmaszkban láthatjuk pár pillanattal később egy éppen kinyíló ajtó előtt, de közben bevágnak 1-2 képet egy rendőri bevetésről, Washington épp ököllel üt valakit, illetve mintha be lenne zárva valahova – ami valószínű, hiszen azt is látjuk, ahogy a kezeit megkötve vezetik két oldalról. A pillanatképek közt az “Eljött egy újfajta főhős ideje” illetve az “Itt az ideje egy újfajta küldetésnek” kiírások jelennek meg. Nem sok minden ugye?

De nézzük meg jobban is,

mert érdemes odafigyelni a részletekre. Fentebb látható a címen is, hogy tulajdonképpen a Ten szóból készítettek egy palindromot és az sem lehet véletlen, hogy mintha tükörképe lenne saját magának. Az meg már csak a hab a tortán, hogy amikor megjelenik a Tenet logója, akkor az óramutató járásával ellentétesen, visszafelé forog. Amikor Washington karaktere a golyónyomokat vizsgálja, mintha visszafelé is menne, ráadásul az üveg ezen oldalán látható dohányfüst is nagyon érdekesen száll. Ebből pedig arra lehet következtetni, hogy egy időhurkos, időcsavaros történetet kapunk, vagyis Nolan abszolút visszatér ahhoz a zsánerhez, amivel a világ egyik legmenőbb rendezőjévé tette őt a közvélemény.

A 2020 július 17-én érkező filmben John David Washington mellett Elizabeth Debicki, Robert Pattinson, Aaron Taylor-Johnson , Kenneth Branagh, Michael Caine és Clémence Poésy kapták a főbb szerepeket, de egy orosz (Yuri Kolokolnikov), egy észt (Aleksei Podlesnov) színész és egy indiai (Dimple Kapadia) színésznő is ott is van a stábban, ami valószínűsíti azt az interneten keringő pletykát, hogy Nolan akcióepikája a nemzetközi kémkedés világában játszódik.

A Tenetben sem akármilyen stáb jött össze

A film forgatókönyvét maga Nolan írta és mivel minden Nolan-film esetében hangsúlyos a filmzene és az operatőri munka, ezért kiemelnénk, hogy a zenéért Ludwig Göransson (ő nemrég a Fekete Párduc filmzenéjéért kapott Oscar-díjat) felel, még az operatőri munka Hoyte Van Hoytema (Csillagok között, Dunkirk) vezetésével zajlik, ami megint csak egy hatalmas plusz pont.

Egyértelmű melyik film 2020 legjobban várt filmje.

Ne maradj le a friss hírekről, ide kattintva kövess minket a Facebookon vagy csatlakozz a Filmsor Light csoporthoz, ahol te is elmondhatod a véleményed!
Ez is érdekelhet:
<