Filmsor - Filmek, sorozatok, kultúra

Ezt lehet tudni eddig a Terminator 6-ról

A gyártó Paramount Pictures hivatalosan is bejelentette, hogy az Egyesült Államokban 2019. július 26-án fogják bemutatni a 6. Terminator filmet.

 • Ami egyébként valójában egy kvázi Terminator 3-nak vagy inkább 3.1-nek tudható be, ugyanis James Cameron azt nyilatkozta, hogy a Terminator 2-től folytatják a franchise-t, az azután készült filmek egy “alternatív” idővonal részei, legalábbis ők így fogják kezelni a pocsék, de elgondolkodtató befejezéssel bíró A gépek lázadása, a nekem egyébként eléggé bejövő Megváltás és az idővonalakat összekuszáló, ember-cyborg John Connort a nézőkre szabadító Genisys eseményeit.
 • A filmet Tim Miller, a Deadpool rendezője fogja elkészíteni, James Cameron pedig produceri minőségben veszi ki a részét a munkálatokból.
 • A forgatókönyvön James Cameron (A bolygó neve: Halál, Terminator, Titanic, Avatar), Josh Friedman (Világok harca, A terminátor: Sarah Connor krónikái, Emarald City, Avatar 2.) David S. Goyer (A sötét lovag trilógia, Az acélember, Batman Superman ellen, Da Vinci démonai), Charles H. Eglee (The Walking Dead, Dexter, Piranha 2) és a 2020-ban érkező Zöld Lámpás filmen is dolgozó Justin Rhodes dolgozik.
 • Nem csak Arnold Schwarzenegger, de James Cameron volt felesége Linda Hamilton is visszatér benne.
 • Schwarzenegger egy hús-vér embert fog majd alakítani a filmben (minden bizonnyal azt a férfit, akiről a T-800-ast mintázták), Linda Hamilton pedig Sarah Connor szerepében tér majd vissza.
 • A tervek szerint ők ketten, majd csak valami mentorszerep-félét töltenek majd be, a film főhőse egy fiatal (18 éves) lány lesz majd. James Cameron szerint már csak azért is, mert a T2-vel és Linda Hamiltonnal ő volt a “kemény csajok a moziban” úttörője (Sigourney Weaver és az Alien üdvözletét küldi)
 • Nem egy filmet készítenek, hanem ahogyan azt a mozikban elhasaló Genisys-szel is szerették volna  a Paramountnál, trilógia készül.
 • A filmet egyébként a Paramount Pictures, a Skydance Productions, és James Cameron cége, a Lightstorm Entertainment fogja közösen elkészíteni.
 • Az alkotók elhintették – minden bizonnyal viccből, de sosem lehet tudni -, hogy Liam Neeson lesz a film főgonosza.
 • A film napjainkban játszódik majd, legalábbis a jelen technikai, technológiai szintjét veszi alapul.
 • Andy Vajna, a Terminator jogok ex-tulajdonosa, a Terminator 3 – A gépek lázadása és a Terminator: Sarah Connor Krónikái producere ismét kapcsolatba került a Terminator franchise-zal, de most teljesen más szerepben: a jelenleg a kormánynak dolgozó, filmügyi kormánybiztos azon munkálkodik, hogy Magyarországra hozza a Terminator 6 forgatását. A tervek szerint az Origo filmstúdió lenne a film forgatásául szolgáló stúdió. Ezt megerősíteni látszik, hogy az Origo filmstúdió egyik épületében már állnak a próbadíszletek, és a hírek szerint hamarosan Magyarországra érkezik David Ellison, a Skydance Productions egyik tulajdonosa, és James Cameron, a film egyik producere, hogy az üzletről tárgyaljanak.
Ez is érdekelhet:
<