Filmek, sorozatok, tévéműsorok és sztárhírek

Terrortámadás érte egy párizsi vicclap szerkesztőségét

A legfrissebb hírek szerint minimum 11 embert ölt meg a Charlie Hebdo francia szatirikus lap párizsi szerkesztőségére támadó két terrorista. A legfrissebb híradások szerint az áldozatok közt kilenc újságíró és két rendőr van – de húsz sérültből négynek életveszélyes az állapota.

Egyre valószínűbb, hogy muzulmán szélsőségesek voltak a gyilkosok, bár egyelőre semmilyen bizonyítékkal nem rendelkeznek még a francia hatóságok.

https://www.youtube.com/watch?v=5Pfz510qPqg

Charlie Hebdo nevű francia szatirikus lap 2006-ban került be a világ híreibe, amikor lehozták a nagy viharokat kavart dán Mohamed-karikatúrákat, és kiegészítették a saját karikatúráikkal is. A lap ekkor azonban már évtizedek óta működött: 1969-ben alapították, igaz, még L’Hebdo Hara-Kiri néven.

A híresen provokatív Charlie Hebdo már korábban is számos fenyegetést kapott, most az utolsó, alig két órával ezelőtti Twitter bejegyzésében éppen az Iszlám Állam vezetőjéről, Abu Bakr al-Baghdadiról látható karikatúra.

A hírek szerint a két férfi Allah akbar kiáltással kezdett a rendőrökre lőni, miután kijöttek a Párizs 11. kerületében található szerkesztőségből. Annyira eredményesen lőttek, hogy egy fekete Citroenbe ülve megdöbbentő módon sikerült is meglépniük a helyszínről, hiába zárta le elvileg addigra az utcát a rendőrség.

Anne Gelbard francia újságírónak sikerült lefotóznia a támadókat
Anne Gelbard francia újságírónak sikerült lefotóznia a támadókat

Az Euronews élőben közvetít a helyszínről:

 

<