Előzetes Tetthely: A Cecil Hotel - A Netflix dokumentumfilmen dolgozza fel Elisa Lam...

Tetthely: A Cecil Hotel – A Netflix dokumentumfilmen dolgozza fel Elisa Lam rejtélyes halálát

A Los Angeles-i Cecil Hotel sorozatgyilkosok lakóhelyeként és gyilkosságok helyszíneként vált híressé, és sokak számára Los Angeles leghalálosabb szállodájaként ismert. A Cecil Hotel sötét történetének legutóbbi fejezetében titokzatos módon halt meg egy egyetemi hallgató.

2013-ban egy felkavaró videó járta be az internetet. A felvételt a Cecil Hotel (vagyis akkor már Stay on Main) liftjének biztonsági kamerája rögzítette, egy fiatal lány szerepel rajta, aki rendkívül zavartan viselkedik. Úgy tesz, mintha el akarna bújni valaki elől, néha kinéz a nyitott ajtón, össze-vissza nyomkodja a vezérlőpanel gombjait, ám a felvonó meg sem mozdul, s ettől láthatóan nagyon ideges.

A szóban forgó lányt Elisa Lam-nek hívták, huszonkét éves egyetemista volt és kanadai állampolgár. 2013. januárjában érkezett Los Angeles-be, egyedül. Mivel anyagi lehetőségei korlátozottak voltak, ezért a Cecil Hotelben szállt meg, folyamatosan videóblogolt, tartotta a kapcsolatot a szüleivel, majd január 31-től már nem adott életjelet magától.

A Hotel liftjének kamerája azonban rögzítette őt február elsején, a felvételen azt látni, ahogy nagyon zavartan viselkedik a liftben, mintha rettegne valamitől vagy valakitől. Mint később kiderült, Elisa Lam bipoláris zavarban szenvedett, talán ettől viselkedett annyira furcsán. Testét végül a hotel tetején lévő víztárolóban találták meg, betegsége miatt akár öngyilkos is lehetett volna (vagy az is előfordulhatott, hogy valamiért bemászott és belefulladt), ez azonban nem magyarázza meg, hogyan kiderült vissza a helyére a víztározó teteje, szinte kizárt, hogy magára tudta volna zárni.

 

A boncolás során a szakemberek megállapították, hogy fizikai bántalmazásnak vagy szexuális erőszaknak nincs nyoma és az öngyilkosságot is kizárták. A toxikológiai vizsgálat elégtelen volt, hiszen nem tudtak annyi vérmintát venni, amennyi elegendő lehetett volna ehhez, de néhány mintát azért találtak azokból a gyógyszerekből, amiket depressziójára szedett. Véralkohol-szintje alacsony volt, egyéb tudatmódosítók nem voltak a szervezetében, írja az esetről a Cinegore.net, amely egyébként nagyon részletesen foglalkozik a Cecil Hotel történetével, amelyben az 1940-es évek óta történnek furcsa halálesetek, de többek közt itt szállt meg a Netflix Éjszakai vadász című true crime sorozatának központi szereplője, a hírhedt sorozatgyilkos Richard Ramirez is.

Elisa Lam esetét dolgozza fel a Netflix legújabb sorozatában a Ted Bundy-szalagok alkotója, aki ezúttal is alászáll a bűn legsötétebb bugyraiba.

A Tetthely: A Cecil Hotel február 10-én debütál a Netflixen.