Hír és közéleti magazin

Tévésorozatot kap egy ausztrál kultkönyv

Egyszer már feldolgozták.

Ezúttal tévésorozat formájában élhetjük át, milyen egy piknik a Függő Sziklánál.

Az Amazon sorozatot készített Joan Lindsay 1967-ben megjelent Piknik a Függő Sziklánál című regényéből, amelynek nem ez lesz az első feldolgozása, hiszen 1975-ben készült belőle egy nagyjátékfilm Peter Weir (Truman Show) rendezésében.

A könyvben (és a filmben) az Appleyard leánykollégium három tanulója és egy nevelőnő eltűnik az ausztrál Függő Sziklának nevezett vulkáni képződménynél az 1900-as év Valentin-napján, és soha nem kerülnek elő. Annak a megválaszolását, hogy mi történt velük, a befogadóra bízták, mivel temérdek értelmezési lehetőség bukkan elő a történetben.

A hatrészes miniszériában a Trónok harcából is ismert Natalie Dormer játssza a kollégium titokzatos igazgatóját. A sorozat bemutatja a lányok utáni nyomozást és az eltűnések hatásait az intézmény hallgatóira és személyzetére.

Dormer mellett feltűnik Samara Weaving (A bébiszitter, Mayhem) és Lily Sullivan (Dzsungel) is, a direktori székben pedig Larysa Kondracki (Légió, Gotham), Michael Rymer (Jessica Jones, Hannibal) és Amanda Brotchie (Lowdown) foglaltak helyet.

A Piknik a Függő Sziklánál-sorozat Ausztráliában május 6-án, az USA-ban május 25-én debütál.