Filmek, sorozatok, tévéműsorok és sztárhírek

The Americans – Foglalkozásuk: amerikai 3. évad kritika

Általában egy tévésorozat a 3. évadra kezd megfáradni, azonban a The Americans azon kevesek közé tartozik, amelyik a 3. évadban képes egy új lendületet venni, még izgalmasabbá és még minőségibbé válni, mint az ilyen téren azt a bizonyos lécet szintén nagyon magasra tevő első két évada.

The Americans 3. évad

A színészek továbbra is fantasztikusan érzik egymást, Matthew Rhys, Keri Russel és most már Holly Taylor közös jelenetei is élményszámba mennek, a képernyőn keresztül is érződik az a kémia, ami a színészek közt van, legyen szó férj és feleség vagy éppen apa és lánya kapcsolatáról.

A The Americansnak nagyon jót tesz, hogy továbbra is a család áll a középpontban és csak másodlagos a csata amit a hősei vívnak, a készítők nagyon ráéreztek, hogy az egymástól hol eltávolodó, hol közel kerülő családtagok kapcsolatai sokkal többet érnek, az el kell lopnunk egy mikrocsippet/el kell rejtenünk egy poloskát epizódoknál.

Persze erre is volt példa bőven, el kell ismerni ezen a téren nem sok újat tud mutatni a sorozat, kivéve persze ha egy fiatal nő végtagjainak apró darabokra töréséről van szó, mielőtt becsomagolnánk egy utazótáskába?

Matthew-Rhys-Frank-Langella-and-Keri-Russell-in-The-Americans-Season-3-Episode-9

Szerencsére a direktorátus vonalat is melegen tartják, engem kifejezetten érdekelnek az ottani karakterek és az ott folyó munka, ráadásul sokkal színesebbé teszi a sorozatot a vonal, mintha csak a házaspár és a szembeszomszédja történetszálára koncentrálnánk, ahogy az is jót tett a sorozatnak, hogy az eddigieknél jóval több hátteret kaptak a kémelhárítás más ügynökei is.

Hiányérzetem nincs, teljes elégedettséggel várom a negyedik évadot. 10/9

<