The Blacklist 2. évad – James Spadert nem lehet megunni

-

Visszatért a tavalyi egyik közönségkedvenc is és persze a The Blacklistnek ismét csak sikerült orbitális marhaságokat nyújtania, de James Spader jelenléte annyira erős, hogy egyszerűen lehetetlen letenni a sorozatot.

The Blacklist - Season 1

Raymond Reddington még mindig Berlin nyomában lohol ás fordítva, de valahogy az egész vesztett egy keveset a szépségéből. Nem tudom, valahogy az az érzésem, hogy ennél tökösebb “Berlint” képzeltek el sokan – például én – különösen annak fényében, hogy az előző évadban jócskán voltak azért húzós gonoszok. A Peter Stormare által alakított kampókezű Berlinnél még a Krysten Ritter által alakított Lord Baltimore is kreatívabb gonosz volt, persze Berlinnek még van ideje felfejlődni és valami maradandó tévés gonosszá válni.

the-blacklist-berlin-conclusion3

Amiért korábban dicsértük az írókat, most inkább negatív kritika, hiszen behozták Reddingtonnét (Mary-Louise Parker), csak hogy még tovább bolygassák a “családi” szálakat, de egyelőre ennek miértjéről olyan keveset tudtunk meg, hogy jobban jártunk volna, ha ezt még későbbre tartogatják. Oké, Lord Baltimore karaktere is sokadszorra előhúzott, mondhatni klisés írói húzás volt, de ha csak erre a szálra feküdtek volna rá az évadnyitóban, már akkor jobban jártunk volna.

Azt nem tudom, hogy James Spader ennyire jó, vagy a többiek ennyire rosszak (oké Spader ennyire jó), de sem a főhősnőt alakító Megan Boone, sem Diego Klattenhoff nem tett semmit hozzá az évadnyitóhoz, nagyjából akkora súlya volt a jelenlétüknek, mint ha minden jelenetben a fogorvosi várószobában ülve mutatták volna őket.

A sok negatívum ellenére a többször is említett James Spader-kémia miatt azonban nem lehet unni a The Blacklistet, még akkor sem főhősünk semmi mást nem csinál csak üres közhelyeket puffogtat.

10/6

Kapcsolódó

VADÁSZAT filmkritika

Tizenkét idegen egy tisztáson ébred. Nem tudják, hol vannak, és hogy kerültek oda. Nem tudják, hogy egy nagyon különleges célból lettek kiválasztva. Ez a cél pedig… a Vadászat.

Kritika: HUNTER PREY

A vadász meg az ő zsákmánya.

MAMI filmkritika

Mese a magányos a cukros néniről és az ő mézeskalácsházáról.

Instant kultfilm vagy önparódia? – Örökség filmkritika

Avagy hogyan legyél a világ legidiótább szülője?

Most a címlapon

VV Merci -nek gondjai akadtak az ábécével

At Észbontókban való szereplése alkalmával a Zemplénben hársfákat ültető Merci igencsak zavarba jött attól, hogy ismét tematikus hét van,...

Szikora Robi Csikidamm hazaárulókról és farkasokról ír

A Csikidamm hazaárulóktól el kell határolódni, meg kell tisztulni, és így újjászületve várni a feltámadást, a nyarat.

Kárpáti Rebeka megmutatta a fenekét, hogy önbizalmat öntsön másokba

Kárpáti Rebeka arra próbálja meg felhívni a figyelmet, hogy az emberek ne legyenek elégedetlenek önmagukkal.

Három új versenyző jött az Exatlonba

Ezzel megint mindkét csapat 8-8 tagú, ismét egyformák az esélyek.

A Hírstart ajánlata

Jöhet a következő?Neked ajánljuk
Ez is érdekelhet