The Christmas Pig címen jelenik meg a Harry Potter írónőjének új regénye

2021. október 12-én több mint húsz országban egyszerre jelenik meg J. K. Rowling legújabb, gyerekeknek szóló regénye, a The Christmas Pig. A történet a Harry Potter-sorozat óta az első, amelyet kifejezetten a gyerekközönségnek írt az író, Magyarországon az Animus Könyvek gondozásában vásárolható majd meg.

J.K. Rowling

A The Christmas Pig J. K. Rowling első gyerekregénye a Harry Potter óta. A tavaly megjelent Az Ickabog című meséje még a legendás regénysorozat előtt született.

A közlemény szerint a The Christmas Pig egy szívmelengető, mágikus, és izgalmas történet barátságról, és a szeretet erejéről. „A történet főszereplője egy kisfiú, és az ő kedvenc játék malaca, aki mindig vele volt, jóban, rosszban. Ám egyszer csak valami szörnyűség történik, a kis barát eltűnik, épp karácsony éjjelén, a csodák éjszakáján. Akkor, amikor még a játékok is életre kelhetnek… Ám Jack legújabb játéka merész tervet eszel ki, így együtt indulnak egy varázslatos útra, hogy megmentsék a fiú legjobb barátját” – írják.

A 8 éves kortól ajánlott önálló történet nem kapcsolódik J. K. Rowling korábbi munkáihoz. A könyv Jim Field díjnyertes illusztrátor fekete-fehér rajzaival jelenik meg, a regény magyar változatán pedig Tóth Tamás Boldizsár, a Harry Potter-könyvek fordítója dolgozik.