The Flash: Ez az oka annak, hogy Ben Affleck visszatér Batman szerepében

Filmes hírek The Flash: Ez az oka annak, hogy Ben Affleck visszatér Batman szerepében

Nem is volt az olyan rég, amikor Ben Affleck arról nyilatkozott, hogy tulajdonképpen Batman szerepének köszönhetően fordult ismét az alkohol felé, aztán nem sokkal később az is kiderült, hogy Michael Keaton szerepelni fog az Andy Muschietti rendezésében és Ezra Miller főszereplésével érkező The Flash mozifilmben. És akkor az egészhez rakjuk hozzá a Robert Pattinson nevével fémjelzett The Batman filmet (trilógiát?) és akkor máris semmi esély rá, hogy Ben Afflecket újra Batman szerepében lássuk.

Ehhez képest későn este robbant a bombahír, miszerint a The Flashben Ben Affleck is visszatér, mint Batman. Erre azért is van lehetőség, mert a The Flash mozifilm a The Flashpoint Paradox, vagyis A Villám-paradoxon néven elhíresült képregényt dolgozza fel, amelyben Barry Allen, vagyis A villám (The Flash) különböző alternatív idővonalakon tesz látogatást, miközben megpróbál visszautazni a múltba, hogy megmentse édesanyját.

Barry az egyik ilyen idővonalon találkozik majd a Michael Keaton által alakított Batmannel, még egy másikon a Ben Affleck által alakítottal és a hírek szerint az édesanyjuk elvesztése miatt gyászérzet köti majd össze őt és Bruce Wayne-t. A képregény és a mozifilm között tehát alapvető történeti különbség lesz, hiszen a Paradoxon-képregényben Bruce Wayne sosem válik Batmanné, hanem apja, Thomas Wayne válik Batmanné, miután a sokszor látott sikátoros jelenetben a kis Bruce Wayne hal meg – sokáig ezért is tűnt valószínűnek, hogy Jeffrey Dean Morgan alakíthatja Batmant.

Egyébként a hírt a Vanity Fair közölte le elsőként, amely időközben a rendező Andy Muschiettit is mikrofonvégre kapta, aki elismerte a fenti elméletet, szerinte elég sok a közös vonás Barry Allen és Bruce Wayne karaktere között, már csak azért is, mert mindkettejük anyja gyilkosság áldozata lett, aminek hatására léptek rá arra az útra, amit most is járnak.

A The Wrap értesülései szerint egyébként hónapon át tartott Ben Affleck meggyőzése, aki azt követően bólintott rá a felkérésre, hogy elolvasta a forgatókönyvet. A lap azt is tudni véli, hogy Affleck nem csak, mint Bruce Wayne, hanem mint Batman is biztosan megjelenik majd a filmben, ami Michael Keaton esetében nem biztos, hogy így lesz.

A The Flash 2022. június 3-án kerül a mozikba a tervek szerint.