Filmsor - Filmek, sorozatok, kultúra

A Hill House-nál is félelmetesebb lesz a THE HAUNTING OF BLY MANOR

A sorozatot alkotó Mike Flanagan szerint rettegni fogunk.

Minden idők legjobb horrorsorozatának címéért is jó eséllyel szállna harcba a The Haunting of Hill House (Hill House szelleme), amellyel Mike Flanagan (Alagút, Oculus, Hush, Ouija: A gonosz eredete, Gerdald’s Game) megmutatta, hogy a kisképernyős történetépítésben is kiváló munkára képes.

A Shirley Jackson könyvén alapuló The Haunting of Hill House akkora siker volt, hogy szinte követelték a rajongók a folytatást, Flanagan pedig úgy döntött, hogy a legpraktikusabb antológiában gondolkodni, így egy új történet, a The Haunting of Bly Manor elkészítése mellett döntött, amely Henry James: A csavar fordul egyet (The Turn of the Screw) gótikus szellemtörténetén alapszik.

Henry James 1898-ban megjelent klasszikus regényében új nevelőnő érkezik egy angliai vidéki kastélyba. Ez akár egy idill nyitókép is lehetne, a nyugalmat azonban gyorsan megtörik a rejtélyek: mi történt a korábbi alkalmazottakkal, s miféle titokzatos idegenek járnak a kastélyban? Hátborzongató látomások kísértenek, a múlt rejtélyes, a jelen baljós, a valóság és a képzelet határán járunk, és a csavar néha fordul egyet…

“Henry James kísértethistóriáit vettük alapul az évadhoz, úgyhogy egészen más élmény lesz. Ez elég jó megoldás, hogy továbbvihessük azt, amit az első évadban szerettem, de korlátok nélkül, egy új történet keretei között. A Henry James-rajongók odalesznek érte, akik pedig nem ismerik a munkáit, hihetetlenül fognak rettegni. Sokkal félelmetesebb, mint az első évad, úgyhogy alig várom már!” – mondta Mike Flanagan a filmről, aki azt is megerősítette, hogy az első évad szereplői közül nagyon sokan visszatérnek majd az új évadra is. Victoria Pedretti és Oliver Jackson-Cohen szerepvállalása már biztos, de a hírek szerint Carla Gugino is nagyon szeretne ott lenni a folytatásban is.

Az eddigi hírek szerint egyébként Flanagan nem tűpontos adaptációt készít A csavar fordul egyet-ből, hanem Henry James több történetét feldolgozva gyúrja egy nagy történetté A  Bly-kúria szellemét, hasonló keretek között, mint tette azt a Hill House szellemével.

Mike Flanagan egyébként novemberben a mozivásznakon rémisztget majd, ő dolgozta fel ugyanis Stephen King Ragyogásának folytatását, az Álom doktor-t.

A The Haunting of Bly Manor 2020-ban érkezhet a Netflixre.

Ne maradj le a friss hírekről, ide kattintva kövess minket a Facebookon vagy csatlakozz a Filmsor Light csoporthoz, ahol te is elmondhatod a véleményed!
Ez is érdekelhet:
<