Filmsor - Filmek, sorozatok, kultúra

The Hollow – Átoksziget (2015) kritika


Sheldon Wilson rendező neve nem mondott sokat, de mindig meg kell adni az esélyt az új arcoknak (oké, ő nem annyira új, jó ideje készít zsékategóriás tévéfilmeket, mint utólag kiderült). A The Hollow, vagyis magyar keresztségben az Átoksziget című horrornak is megadtuk az esélyt, márpedig ezt Wilson rendezte saját és Rick Suvalle forgatókönyve alapján, bár sokkal jobban jártunk volna, ha az a forgatókönyv a fiókban marad.

TheHollow_hero_movie_0

Az Átoksziget címet viselő film ugyanis olyan elképesztő ostoba, hogy arra már szinte büszke lehet az alkotója. De mi van benne: egy kislány, aki látja, hogy mindenki meg fog halni. Egy titokzatos sziget. Egy vihar, amely minden 100 évben lecsap a szigetre. Éppen Halloweenkor. Néhány boszorkány, aki egy ilyen százéves vihar idején lett a máglyára dobva. Majd mindez egyszerre. És akkor még a dróthatású (valójában földből és faágakból összegyúrt), de tűzet okádó valamit nem is említettem.

Szóval ezen az Átokszigeten ilyen dolgok vannak, főhőseink, a 3 lánytestvér (Stephanie Hunt, Sarah Dugdale, Alisha Newton) minden tiltás ellenére ide jönnek éppen Halloweenkor, pedig a legkisebb testvér előre szólt, hogy ennek bizony rossz vége lesz, mert ő bizony látta álmában, hogy az itt élő rokon (Deborah Kara Unger) nagy bajban van… Sebaj, csak azért is a szigetre megyünk.

átoksziget

Szóval az Átoksziget tipikusan az a film, amelyet nézve egyszerűen képtelen vagy eldönteni, hogy most akkor maga a film, a színészek, vagy a szinkron a szarabb, aztán rájössz, hogy mintha a film stábja és a szinkronstáb fogadást kötött volna, hogy ki képes jobban tönkretenni egy szombat esti filmezést.

A filmben ugyanis egy szem szimpatikus szereplő nincs, akinek a túléléséért szurkolhatnánk, a rémisztő lénytől leginkább a röhögőgörcs jön ránk, s bár a helyszín miatt adott lenne, hogy legyen bármiféle „atmoszféra-érzésünk”, a papíron szabadban forgatott jelenetekne olyan stúdióérzete van, hogy azt még nézni is rossz.

Az Átoksziget leforgatása bűncselekmény az emberiség filmszerető csoportja ellen, a megtekintése pedig tényleg csak akkor ajánlott, ha szereted magad kínozni.

Ez is érdekelhet:
<