Filmsor - Filmek, sorozatok, kultúra

THE MANDALORIAN – Előzetest kapott az élőszereplős STAR WARS sorozat

A peremvidéken játszódó westernbe oltott fejvadásztörténet lehet a legjobb dolog, ami a Zsivány Egyes óta a Star Wars univerzumban történt.

A napokban zajlik a D23 konferencia, ahol a Disney – többek közt – ismerteti a közelgő produkcióit és ahogy várható volt, itt végre bemutatták a november 12-én a Disney streamingszolgáltatására, a Disney+-ra érkező Star Wars sorozat, a The Mandalorian előzetesét.

A Star Wars univerzumának első élőszereplős sorozata Jon Favreau (Vasember 1-2, Az oroszlánkirály) kezében van, ő áll az írói-, rendezői- és produceri feladatok élén és ahogy fentebb is említettük messze ez lehet a legjobb dolog, ami ebben az univerzumban történt a Zsivány Egyes bemutatása óta.

A Birodalom bukása és az Első rend felemelkedése közötti zavaros időszakban játszódó Star Wars sorozat főhőse egy Boba Fettre és Jango Fettre emlékeztető magányos (és az előzetes alapján igencsak szűkszavú) mandalori fejvadász, aki az Új Köztársaság határain túl, a galaxis peremvidékén (ahol a Tatuin is található) igyekszik valami melót találni, meg persze elvégezni azt.

Pedro Pascal, A mandalóriai

A fentebb említett fejvadászt Pedro Pascal alakítja majd (aki a Narcos és a Trónok harca rajongóinak lehet ismerős, de szerepelt A védelmező 2-ben és a Kingsman 2. részében is (nemsokára pedig a Wonder Woman 1984-ben tűnik fel), mellette

  • az ex- MMA-s harcművész Gina Carano (Halálos iramban 6., Deadpool),
  • a 3 Oscarra is jelölt Nick Nolte (48 óra, Hullámok hercege),
  • A SHIELD ügynökeiben Melinda May-t alakító, öregedni nem képes Ming Na Wen,
  • a 79 éves, a Találkozások a világ végénnel Oscar-díjas rendezőzseni Werner Herzog,
  • még a Breaking Bad után ismét egy erősen gonosz szerepben Giancarlo Esposito (Braking Bad, OUAT, Better Call Saul, vagy mostanság a Jett) is látható lesz,
  • sőt Taika Waititi, a Thor: Ragnarök rendezője is kölcsönzi az egyik, IG-11 névre hallgató droidnak a hangját,
  • ahogy a Rocky-filmekkel, Apollo Creedként világhírűvé lett Carl Weathers is szerepet kapott a The Mandalorian történetfolyamában.
A Star Wars filmek és sorozatok idővonala (benne a közelgő produkciókkal)

A szereposztáson túl a rendezői kreditek is elég érdekesek, hiszen az 1 epizódot jegyző házirendező Jon Favreau mellett Bryce Dallas Howard (a Jurassic World színésznője) és Taika Waititi (Hétköznapi vámpírok, Vademberek hajszája, Thor: Ragnarök, Jojo Rabbit) is rendez egy epizódot, még Dave Filoni (a Star Wars – A klónok háborúja, a Star Wars: Ellenállás és a Star Wars: Lázadók animációs sorozatok alkotója), Rick Famuyiwa (A Kábszer, eredetileg a The Flash mozifilm élére kinézett rendezője) és Deborah Chow (Fear The Walking Dead, Mr. Robot, Jessica Jones) két részt is dirigál a rendezői székből.

Mint a lenti előzetesben is láthatjátok (és Werner Herzog tolmácsolásában hallhatjátok) a fejvadászat egy baromira bonyolult szakma.

Mi mikor láthatjuk legálisan a The Mandaloriant?

A Disney+ idén novemberben indul 7 dolláros havidíjjal, amiért a Disney első körben az alábbi tartalmat garantálja:

7500 tévésorozat-epizódot,
25 saját gyártású új sorozatot,
10 saját gyártású új fimet,
400 Disney filmből álló archívumot,
A Simpson család 30 évadát
és 100 további filmet.

A szolgáltatás bevezetése három lépcsőben zajlik majd: az elsőben Észak-Amerika mellett Hollandia, Ausztrália és Új-Zéland kapja meg a Disney+-t (2019 november), majd 2020 elején Nyugat-Európa többi országa és a Távol-Kelet csatlakozik be, végül 2020 végére ígérik, hogy Kelet- és Közép Európa számára is elérhetővé teszik a szolgáltatást, vagyis Magyarországon bő egy évet kell várnunk még a Disney+ indulására és ezzel együtt a The Mandalorian hazai premierjére.

Ne maradj le a friss hírekről, ide kattintva kövess minket a Facebookon vagy csatlakozz a Filmsor Light csoporthoz, ahol te is elmondhatod a véleményed!
Ez is érdekelhet:
<