Hír és közéleti magazin

‘The Messengers’ sorozat pilotkritika

A The CW annyi ígéretesnek tűnő sorozatot tönkretett már, hogy egyáltalán nem lepődünk meg azon,  ha egy előzetesen több mint ígéretesnek számító sorozatról kiderül,  hogy valójában csak egy olyan lufi ami vagy leereszt vagy kidurran,  de szinte biztos hogy pár hétnél tovább nem marad kerek és nem emelkedik sehova.  A közelmúltban a csatorna eléggé csúnyán elbánt a Star-Crossed és a The Tomorrow People című sorozatokkal is,  pedig az előzetes várakozásaink elég magasak voltak mindkét sorozattal szemben.  (Az ígéretesnek tűnő koncepciókat aztán már-már kötelező jelleggel szétbarmolja a csatorna a színes-szagos kapcsolati drámájával.) Tegyük hozzá gyorsan, hogy ez nem csak az elhasalt sorozatokra igaz,  hanem a csatorna többi sorozatára is (The 100, Arrow,  The Flash aztán meg úgyis beáll majd a sorba az iZombie is,  hogy olyan sorozatokat, mint a Vámpírnaplók ne is említsünk.)

Szóval ilyen alapon nagy elvárásaink a The Messengers (A hírnökök) címet viselő sorozattal szemben sem lehettek,  de az ember mindig bizakodik,  hátha most jött el annak az ideje,  hogy borítják az eddigi koncepciót.  Mondanom sem kell,  a The Messengers sem az a sorozat,  ami bevállalja ezt,  ennek ellenére egy egészen szórakoztató pilotot sikerült összehozni.

The CW - The Messengers

A The Messengers története 5 (+)  egymástól teljesen független ember történetét mutatja be,  akik egy aszteroida (vagy valami hasonló) Földbe csapódása után valamilyen rejtélyes mágneses lökés következtében néhány percre meghalnak, majd feltámadnak,  sőt valamivel később még az is nyilvánvalóvá válik hogy ki-ki különböző (szuper)képességekre tett szert. A misztikumok azonban itt még nem értek véget,  hiszen kiderül – legalábbis nagyon úgy tűnik,  –  hogy az égből zuhanó tárgy nem egyedül érkezett,  hanem egy Terminátort idéző jelenetben láthatjuk,  hogy megérkezett vele a gonosz is – aki egyébként színészileg a pilot leggyengébb pontja.

15-02-020-1421276678

Azt meg már csak a poén kedvéért is érdemes megemlíteni,  hogy az a Diogo Morgado kapta a kvázi ördög szerepét aki az Isten fiában és A Biblia sorozatban Jézust alakította. A további szerepekben egyébként a Revolution ficsúrját alakító JD Pardo illetve Shantel VanSanten,  Sofia Black-D’elia,  Joel Courtney,  John Fletcher és Anna Diop látható –  utóbbi karaktere egyelőre amolyan red herring jelleggel szolgál,  hiszen mindössze két jelenetben szerepelt,  de mindkét jelenete fontos alapja lehet a sorozat későbbi alakulásának –  vele a tipikus ‘még minden irányba elmehetnek az írók’  hangulatot fokozták.

TheMessengersCW

A The Messengers tehát öt idegen sorsának összekapcsolódására épül,  ők a kiválasztottak,  de hogy pontosan mire az még eléggé rejtélyes,  de az eddigi jelek alapján könnyen lehet hogy közeleg az apokalipszis és persze az ő döntéseiken és cselekedeteiken múlik majd a világ sorsa.  Összességében elmondható,  hogy a pilot még a szokásos misztikus,  na meg The CW-s sablonokkal együtt is szórakoztató volt,  persze innen lehet aztán olyat bukni,  mint néhány évvel ezelőtt a The Event vagy a Flash Forward… 10/6