Christian Bale Edgar Allen Poe-val nyomoz egy sorozatgyilkos után és mindezt a Netflixen


Christian Bale és Scott Cooper író / rendező eddig két gyümölcsöző együttműködést folytatott: A harag tüze és az Ellenségek című filmekkel. Most ismét összeállnak egy új filmért, a The Pale Blue Eye-ért.

Scott Cooper Louis Bayard azonos című regényét adaptálja, amely 1830-ban játszódik és az amerikai katonai akadémián, West Pointban történt gyilkosságsorozat megoldására tett kísérlet körül forog. Bale egy veterán nyomozót fog játszani, aki kivizsgálja a gyilkosságokat, egy fiatal kadét segítségével, aki később világhírű szerzővé válik – ez utóbbit Edgar Allan Poe-nak hívják.

„Annak ellenére, hogy Poe Bostonban született és Baltimore-ban halt meg, élete nagy részét Virginiában töltötte, a szülőföldemen. Én az ő “jelenlétével” nőttem ott fel. Neki köszönhetjük a detektívműfajt és még mindig velünk van a kultúránkban. Minden horror, misztikus és sci-fi író adósa Poe-nak” – idézi a rendezőt az Empire.

Frissítés:

A Deadline közben azt írja, hogy a Netflix már le is csapott a projektre, így Scott Cooper nagyjából 10 éve dédelgetett gótikus elemekben bővelkedő horror-thrillere a sreamingszolgáltató felületén kerül majd bemutatásra.

A The Pale Blue Eye jogaiért 5 millió dollárt fizetett a Netflix.