Hír és közéleti magazin

The Purge – Sorozat lesz A megtisztulás éjszakájából


A The Purge franchise vitathatatlanul a 2010-es évek egyik legjobb horror-thriller sorozata és nagyon úgy tűnik, hogy a jövőben nem csak a mozikban láthatjuk a Megtisztulás-, vagy éppen a Bűn éjszakáját, ugyanis James DeMonaco, az univerzum megalkotója tévésorozatot készítene a témából – amit egyébként remek ötletnek tartok, ha valóban sikerül visszaadni azt a filmek stílusában.

Aki esetleg nem ismerné a The Purge történetét, azt fontos tudni róla, hogy egy olyan Amerikában játszódik, ahol tombol a bűnözés, és túlzsúfoltak a börtönök, a kormány pedig kijelölt egy 12 órás időszakot minden évben, amikor bármilyen bűncselekmény – a gyilkolást is beleértve – legális. Nem lehet rendőrt hívni, a kórházak szüneteltetik a segítségnyújtást. Ez egy olyan éjszaka, amikor a polgárok magukat szabályozzák, büntetés nélkül.

DeMonaco többek közt azt tervezi, hogy nem csak a túlélők illetve áldozatok nézőpontjából mutatná be A megtisztulás éjszakáját, hanem a gyilkosok szemszögéből is, flashbackek segítségével mutatva be azok motivációit. Nem antológia-sorozatról van szó, de több történetet is be akar mutatni, a főszereplők útja pedig természetesen több esetben kereszteznék egymást.