Filmek, sorozatok, tévéműsorok és sztárhírek

The Walking Dead: 10. évad 16. rész kibeszélő

A The Walking Dead 10. évadának 16. részében mindenki végzete beteljesedett. Vagy ez már egy új kezdet megalapozása volt?

Nagyon nagyon sokat, majdnem napra pontosan fél évet kellett várnunk arra, hogy végre láthassuk a The Walking Dead 10. évadának utolsó részét, mármint azt a részt, amelyet eredetileg az évad végének terveztek – majd megtoldották 6 további epizóddal.

A koronavírus-járvány miatt időben be nem fejezett, majd elhalasztott nagy fináléra megérte várni, hiszen rengeteg remek jelenetsorral gazdagodtunk, még ha logikában vagy effektekben ki is lógott itt-ott a lóláb, néhány történetszál és karakter valóban epikus lezárást (khm, vagy épp felvezetést) kapott.

The Walking Dead vasálarcos a 10 évadban filmsor.net

Kezdjük ott, hogy Darylék okos tervet eszelnek ki a Suttogók likvidálására, azonban az, hogy ők is élőhalottnak tettetik magukat már Alexandria falai között is áldozatokkal járt. Tudják ezt jól, de nincs más választás, még mindig jobb a járulékos veszteség, mintha a teljes közösség odalesz.

Ehhez képest elég olcsón megúszták a főhősök a finálét, sőt kifejezetten gyávák voltak a The Walking Dead producerei, hiszen még olyan karaktereket sem nyírtak ki, akik számára ez lehetett volna a tökéletes kilépés a The Walking Dead univerzumából.

the-walking-dead-10-evad-finale-csapat

Na nem mintha elégedettek lennénk mondjuk azzal a párhuzammal, ahogyan a híveit egykor a templomból kizáró Gabriel a többieket védte, de azért azt megkérdeznénk, hogy Maggie hogy vágta át magát a hordán, hogy játékban tartsa őt. Ahogy azt is, hogy Carol hogyan csalta el egymaga az élőhalottak seregét, vagy azt, hogy  – de hagyjuk is, inkább örüljünk neki, hogy végre a The Walking Dead új eseményeiről beszélhetünk.

A 10 legnagyobb különbség a The Walking Dead sorozat és a képregény között

Azt azért jegyezzük meg, hogy bár az utómunkák miatt kellett a halasztás, azért néhány jelenetben eléggé a Z Nation (Z, mint Zombi) sorozatot idézték az effektek, különösen lámára sikerült a szakadékba zuhanó zombik utómunkája, amik olyan darabosan zuhantak, hogy azt nézni is rossz volt.

A pozitív oldalon – a logikától függetlenül – érdemes megemlíteni, hogy az alkotók jól osztották el a játékidőt, ennyi karaktert is jól mozgattak és mindenkinek megvolt a maga funkciója a Suttogók elleni nagy csatában. Sőt, ha visszatekintünk az évadra, akkor is szép az az ív, amit mondjuk Negan  Daryl és Beta leírt egymással, hogy aztán egy rövid, de badass jelenetben küzdjenek meg egymással.

the-walking-dead-10-evad-finale-daryl-negan

Ugyanígy megkapta funkcióját és beteljesedését Lydia, Carol, Gabriel és mindenki más is, sőt még arra is jutott idő, hogy Eugene-ék Stephaniehoz vezető kalandjait is nyomon kövessük, pedig csak 45 perces volt az epizód.

És akkor olyan finomságokról még nem is beszéltünk, hogy kiderült melyik csapatban játszik a titokzatos maszkos, visszatért Maggie, egy másik halottnak hitt szereplőre pedig egy nem várt szereplő bukkan rá. Hogy aztán a fináléban egy régvárt csapat is feltűnjön. (Ha kíváncsiak vagytok kik voltak a fehér páncélban, ide kattintva olvashattok róluk.)

Sűrű, összességében remek finálé volt, de ez az egész évadra is elmondható. Ha így folytatják, akkor egyértelmű, hogy a The Walking Dead a 11. évadával a csúcson fogja abbahagyni.

<