Filmsor - Filmek, sorozatok, kultúra

THE WALKING DEAD 10. évad – Anya közeleg!

The Walking Dead 10x11 - Morning Star

A The Walking Dead 10. évadának talán legjobb epizódján vagyunk túl.

Valahogy úgy alakult, hogy a The Walking Dead legutóbbi része legalább féltucatszor megidézte a Trónok harcát, egy-egy mondatot vagy épp jelenetet úgy beállítva, hogy azonnal a Mindenki vs. Mások nagy háborúja jusson eszünkbe.

Neganekkel suttogó

Szóval úgy alakult, hogy Lydia visszatért a Rick Örökségéért Egyletbe és egyből egy Mother is coming! felkiáltással utalt a szebb befejezésért azóta is kiáltó HBO fantasyre, amelyet követően azonnal felbolydultak Hilltop mindennapjai.

Alpha azonban megfelelő szövetségesre talált Negan személyében, aki kiváló taktikai tanácsokkal látta el a Suttogók vezérét, amivel meg a The Walking Dead 7. évad 1. részének szimbólumait sorakoztatták el szépen a vásznon. Nem mintha Alphának nem lenne körmönfont a taktikai érzéke, ugyanis egy kis juharsziruppal képes volt harcképtelenné tenni Hilltop rögtönzött, mégis elszánt hadseregét.

Mary tényleg átállt!

A csatajelenet egyébként nem volt vészes, bár ebben is a Trónok harcát idézte több helyen is, tetszett, hogy végre elszánt és nem a saját depressziójukban dagonyázó karaktereket látunk a vásznon.

Ami baromi érdekes volt az epizódban, hogy három karakter is eléggé búcsúfelvezetést kapott – miközben tudjuk, hogy ebből kettő biztosan szerepelni fog a The Walking Dead 11. évadában is. Carol békülőszexelt egyet Ezekiellel, Daryltől megnyugtató választ kapott arra a kérdésre, hogy gyűlöli-e őt, s még Lydiaval is rendeződött a kapcsolata, akitől kapott egy kvázi kilövési engedélyt Alphára.

The Walking Daryl

Daryl is nagyon hasonló utat járt be, mind Judith-tal, mind Ezekiellel, mind a többiekkel való beszélgetése olyan volt, mint egy felvezetés a karaktere kiírásához, de úgy tűnik, hogy annak ellenére, hogy alig telt 24 óra az artériás vérzése óta és bár a sérülése miatt úgy megy mint a járkálók, az első sorból kívánja megvívni a Suttogók elleni csatát.

És a már többször említett csata (vagyis csatarészlet) megkomponálása meglepő módon működött. Eddig általában elbotlott ezen az akadályon a sorozat, de úgy tűnik, hogy az epizódot rendező Michael E. Satrazemis személyében van egy stílusos rendező is a The Walking Dead 42 rendezőt(!) felvonultató stábjában. Persze szomorú, ha már annak tudunk örülni, hogy egy csatajelenet nem rossz, de most tényleg ez a helyzet.

BFF

Romantikus szálakon is alakult a helyzet. Eugene ugyanis eléggé becsajozott a CB-rádión, kicsit az volt az ember érzése, amikor mutatták őt, mint amikor 20 évvel ezelőtt ültünk a chat.hu képernyője felett, aztán imádkoztunk, hogy a csaj kinézzen valahogy, ha már lebeszéltük vele a randit.

Szóval összességében minden a helyén volt. Carol végre golyókat növesztett, Daryl hivatalosan is Vezető lett, Eugene és Rosita jelenetei is kiválóan működtek, miközben volt dráma, dinamikus, de jó ritmusban bevágott lassításokkal teletűzdelt csatajelenet – amit remélünk nem azzal zárnak le, hogy jön Michonne és valami baromi egyszerű módon megmenti a társait valami csodafegyverrel, amit a szigetről hoz magával, mert akkor az egész semmit nem ért.

Sampon!

 

Ne maradj le a friss hírekről, ide kattintva kövess minket a Facebookon vagy csatlakozz a Filmsor Light csoporthoz, ahol te is elmondhatod a véleményed!
Ez is érdekelhet:
<