Filmek, sorozatok, tévéműsorok és sztárhírek

THE WALKING DEAD 10. évad – Halottnak a csók

The Walking Dead 10x12 - Walk with Us

Azért azt nem vártuk, hogy egy évadközi részben ilyen szintű halálesetek lesznek! Alább spoilerekkel megyünk tovább.

Éppen az előző részes írásomban említettem, hogy annak ellenére, hogy az epizód nem évadnyitó- vagy évadzáró epizód volt, tökös és helyénvaló lett volna a készítők részéről, ha meghúzzák akár Daryl, akár Alpha halálát.

Persze tudjuk Darylt (Norman Reedus) védi a plot armor (nem halhat meg, mert ő a főszereplő – oké a sorozatban láttunk már erre példát), még Alphának (Samantha Morton) nem most jött el az ideje a képregények szerint – bár korábban azért már láthattunk jelentős eltéréseket (főleg a halálesetekben) a képregényhez képest. Nos, a mostani epizód nem szűkölködött halálesetekben. Megdöbbentőekben sem, de erről később.

Az előző rész végi csatajelenetet várható, de mégis szomorú módon lezárták, a szereplők meg kisebb csapatokban vagy éppen szólóban a szélrózsa ezer irányába széledtek szét, hogy aztán néhányan még az epizódban egymásra találjanak.

A rész egyik sarokpontja az volt, hogy vajon mi lett a gyerekekkel, akiket végül minden fogadkozásuk ellenére sem Daryl, sem Ezekiel (Khary Payton) nem tudott óvó szárnyai alá venni. Még jó, hogy van egy Judithunk, aki a végül poszt-apokaliptikus harakirit elkövető Earl (John Finn) segítségével sikeresen végrehajtotta a mentőakciót, miközben egyébként túlesett az első emberölésén is. Kíváncsian várjuk az, hogy most hogy Judith (Cailey Fleming) már nem csak kóborlókat, de embert is ölt, mennyire változtatja meg a személyiségét. Mert hát ugye ez már csak a The Walking Dead: World Beyond miatt is érdekes kérdés, hiszen annak a sorozatnak éppen az lesz a központi témája, hogy ilyen körülmények között miként válik egyes gyerekekből rossz, még másokból jó ember.

Az epizód közben végre azt is megtudtuk, hogy mi történt Magnával (Nadia Hilker) és Connieval (Lauren Ridloff), bár az várható volt, hogy a Marveles elfoglaltságai miatt távol lévő Connieról csak offscreen módon kapunk említést.

Én személy szerint eléggé csíptem a Thora Birch által alakított Maryt (talán Tara óta ő volt az számomra a legérdekesebb női karakter), kicsit szomorúan konstatáltam, hogy Beta (Ryan Hurst) személyében utolérte a végzet. S, ha már Beta, akkor most próbáljuk meg megfejteni, hogy mi a fenére utaltak azzal a jelenettel, amikor az egyik Suttogó-társa meglátja ki van a maszk alatt. Frissítés: ez közben meg is történt.

THE WALKING DEAD 10. évad: Kiderült kicsoda Beta valójában

Az epizód legfontosabb pontja mégsem Gammáról, Judithról vagy Earl-ről szól, hanem Negan (Jeffrey Dean Morgan) és Alpha (Samantha Morton) kapcsolatáról, az utolsó jelenetsorokat ugyanis egyáltalán nem (most) vártuk, egyszerűen hihetetlen, hogy a széria alkotói meg merték húzni ezt egy évadközi epizód során.

Aztán, hogy erre rátettek egy lapáttal és kiderült, hogy Negan nem saját kútfőből cselekedett az még érdekesebbé teszi a dolgot – és persze kicsit skizofrénné a helyzetet, hogy ha Carolnak (Melissa McBride) ennyire tuti terve volt, akkor mi a fenét csinált az előző epizódokban. És persze az is kérdés, hogy mi a fene történhet még az évadból hátralévő epizódokban…

Az epizódot egyébként maga Greg Nicotero rendezte, ami látszott is, az előző epizódhoz képest összeszedetlen és ide-oda kapkodós volt.

<