A The Walking Dead 10. évadának fináléja feltárta Negan első “Megmentőjének” eredetét

A The Walking Dead 10. évadának fináléja Negan (Jeffrey Dean Morgan) tragikus múltját tárja fel, és ezzel feltárja az első Megváltójának/Megmentőnek – Laura (Lindsley Register) – eredetét is.

Ha még nem láttad a The Walking Dead 10. évadának 22. részét, az Itt van Negan!-t, akkor nem ajánlott elolvasni a bejegyzést, hiszen spoilereket tartalmaz.

A The Walking Dead 10. évadjának fináléja Negan múltját tárja fel, és ezzel feltárja első Megváltójának eredetét is. Ahogyan az a The Walking Dead 10. évadának minden bónusz epizódjánál történt, a “Here’s Negan” szinte kizárólag egy karakterre koncentrál. A múltban és a jelenben egyaránt játszódik, de az epizód nagy részét Negan származásának bemutatására fordítják. Ebbe a történetbe tartozik, hogy Negan hogyan találkozik Laurával, egy karakterrel, aki először a Megváltók hűséges és magas rangú tagjaként mutatkozott be még a 6. évadban.

Amikor Negan megérkezik a The Walking Dead 6. évadjának fináléjában, követői, a Megváltók nagy csoportja is csatlakozik hozzá. Laura Negan főhadnagyai közé tartozik, ravasz és kíméletlen karakterként ábrázolják. Az egész 7. és 8. évadban Negan és a Megváltók az elsődleges antagonisták Rick és a túlélők csoportja számára, de ez mind megváltozik Negan elfoglalásával a 8. évad fináléjában. Néhány Megmentő továbbra is ellenáll, de Laura meghódolással vezeti szentélyi közösségüket, felismerve, hogy a túlélésre a legjobb esélyük az, hogy szövetségre lépnek ellenségeikkel. Bukásáig a Szentélyben marad, végül Alexandriába költözik, és még a tanácsban is helyet foglal. Laurát Beta megöli a Suttogó háború alatt, de a karakter most visszatért a “Here’s Negan” visszapillantó jeleneteibe.

the-walking-dead-laura-lindsley-register

A visszapillantások azt mutatják be, hogy Negan gondozza feleségét, Lucille-t (Hilarie Burton), akit rákos megbetegedéssel diagnosztizáltak. Amikor gyógyszerellátásuk elakad, Negan elmegy orvosokat keresni. Mivel nincs mit cserélnie, egy (meg nem töltött) fegyverrel fenyegeti őket, hogy adják át a drogokat. Miközben Negan egy férfit fenyeget, egy nő lopakodik mögé hátulról, és egy baseball ütővel kiüti. Negan később megtudja a férfitól, Franklintől, hogy a nő, Laura, a lánya, és a környéken jártak, és csak segíteni akartak. Franklin beleegyezik abba, hogy Negannek megadja a szükséges gyógyszert, és amikor Laura átadja, védelemre a baseball ütőt is odaadja neki. Negant mégis elfogja egy motoros banda, akik orvosokat keresnek, és kifosztják a készleteiket. Negan alkut köt velük, de mire hazaér Lucille meghalt, majd bánatában és dühében Negan bosszút áll a bandán, amiért azok feltartották, miközben megmenti Franklint és Laurát is.

Bár Laura így is fontos szerepet játszik az általunk megismert Negan életének alakulásában, az “Itt van Negan!” nem mutat be ennél több interakciót Negan és Laura között. Még a kettő között sincs jelenet, amikor Negan megöli a motorosokat és megmenti Franklint. Ehelyett a hangsúly Neganen marad, aki beszédet mond Cravennek, a banda vezetőjének, mielőtt megöli őt azzal, hogy a fejen csapja a most szögesdrótba burkolt baseball ütővel. A jelenetet egyértelműen minden olyan esemény elődjének kell tekinteni mielőtt Lucille valakit meggyilkolna a jövőben, és mivel az epizód Negan története, akkor van értelme, hogy ez az, a pillanat, amikor Negan “megváltozik”. Ennek ellenére üdvözöltünk volna egy másik jelenetet Negan és Laura között, amely közvetlenebbül meghatározza a jövőjüket. Arról nem is beszélve, hogy jók lettek volna válaszok olyan kérdésekre, mint pl. mi történik Franklinnel?

Persze ne panaszkodjuk, az epizód így is messze tökéletes volt és még az is lehet, hogy a későbbi epizódok során vagy egy következő sorozatban válaszokat kapunk a nyitva maradt kérdésekre.