Sorozatkibeszélők THE WALKING DEAD 10. évad - Michonne és akivé lett

THE WALKING DEAD 10. évad – Michonne és akivé lett

Rossz hír a rajongóknak: A The Walking Dead legutóbbi epizódjában újabb főszereplő távozott a sorozatból. Danai Gurira és ezzel együtt Michonne útja azonban itt még nem ért véget.

The Walking Dead Michonne Rick csizmája filmsor

A The Walking Dead legutóbbi epizódjában végre láthattuk, hogy mi történt Michonne-nal, aki Virgillel a Chesapeake-öbölben található Bloodsworth-szigetre indult fegyverekért. Michonne előbb egy csattanó maszlagos trip közepette átélhette, milyen lett volna az élete, ha nem segít Andreának, ezáltal nem ismerkedik meg Rickkel és végül Neganékhez csatlakozik, vagyis minden olyan momentum, ami meghatározta az ő világképét és a mostani énjét más perspektívába került.

És azt is láthattuk, hogy ezzel szemben Michonne mostanra éppen olyan “irgalmas” lett, mint amilyen elveket követett Rick vagy éppen Siddiq. Később miközben igyekezett a fegyverek nyomára bukkanni, előbb Rick bakancsára, majd egy őt és Judithot ábrázoló telefonra bukkant, amely alapján számára is megerősítést nyert, de minimum reményt adott, hogy Rick túlélte a robbanást.

Michonne Rick telefonja a The Walking Dead 10. évadának 13. részében filmsor

A hangsúly a telefonon van, ugyanis ez nem egy olyan dolog, amit korábban láthattunk volna a sorozatban. Sőt a The Walking Deadben sosem használtak telefont, csak rádiót vagy walkie-talkiet. Vagyis biztos, hogy a rajz már a 9. évad 5. részének eseményeit követően készült. Az jó kérdés, hogy Rick hogyan és mikor került erre a végül elsodródott hajóra, hiszen Virgil azt nem árulta el, mikor sodorta ide az ár a hajót. Ezzel együtt elég valószínű, hogy Rick mostanra már nem fogoly, hanem önszántából van a háromgyűrűsökkel, vagyis csatlakozott a helikopteres csapathoz, akiknek küldetéséről még mindig nem tudunk semmit.

A karakter – Judith jóváhagyásával – Rick keresésére indult, mondhatni elegánsan megoldották a főszál történetéből való kiírását. Azonban épphogy észak felé indult (a hajónapló utolsó bejegyzése miatt, ami New Jersey, Bridgers Shipyard), máris egy nagy és fegyelmezett csoport mögött haladó segélykérőkbe botlott. Vajon ez a kis közjáték máris eltéríti attól, hogy Rick keresését folytassa?

Angela Kang, a sorozat showrunnere elmondta, hogy igyekeztek méltó módon búcsúztatni a karaktert, de egyben arra is felhasználni a “komfortzónából” való kilépését, hogy tovább bővítsék a The Walking Dead univerzumát. A showrunner, miközben egekig magasztalta a Vivan Tse írónőt és a VFX-es csapatot (ők építették újra a díszleteket a régi jelenetekhez illetve alkották meg egy egészen más szemszögből bemutatva az eseményeket), elmondta, hogy Michonne története most egy új fejezethez ért.

Michonne The Walking 10. évad 13. rész filmsor

Már a finálét követően beindultak a találgatások, hogy ez a csoport lehet az a háromgyűrűs-csoport, amely elvitte Ricket, de a showrunner ezt elvetette. Ez a csoport egy egészen másik csoport. Talán a ruházatukon is látszik, hiszen nem katonai szerelésben vannak, hanem állati bőrből készült öltözéket hordanak.

Michonne jelenleg északon, valahol Virginia és New Jersey között van jelenleg, itt találkozik a nagyon szervezettnek tűnő, karavánban vonuló csapattal és minden bizonnyal velük folytatja az útját.

Arra a kérdésre, hogy végül Michonne megtalálja-e Ricket, esetleg felbukkan-e majd a tervezett Rick-filmekben egyelőre nem adott egyértelmű választ a showrunner. A fenti kérdés megválaszolása alól a Michonne-t alakító Danai Gurira is kitért, de nagyon úgy tűnt, hogy csupán azért nem válaszol egy jó nagy igennel, mert felsőbb utasításra nem teheti ezt.

The Walking Dead Michonne zombik 10. évad filmsor

Az biztos, hogy egy nagyon fontos karakterét veszítette el a széria, de ennél jobb búcsút aligha lehetett volna elképzelni számára. Egyrészt láthattuk, hogy milyen kevésen, akár egyetlen apró döntésen múlik az, hogy végül kiből milyen ember lesz, másrészt a finálé megmutatta, hogy Michonne végérvényesen megváltozott.

Bár újra magányos küldetésre indul (éppen, mint mielőtt Andreával találkozott volna), amihez gyorsan kifaragja magának a kellékeit is két láncra vert élőhalott képében, de hamar meggondolja magát, hiszen ráébred, hogy ő az az ember, aki minden körülmények között segít a rászorulókon.

Pont, mint egy szuperhős.