A vártnál hamarabb jön a The Walking Dead 11. évada

Az elmúlt években megszokhattuk, hogy a The Walking Dead aktuális szezonja októberben rajtol el és két részletben összesen 16 rész kerül a képernyőre.

Azt már jóideje tudjuk, hogy a The Walking Dead 11. és egyben utolsó szezonjára más játékszabályok vonatkoznak, hiszen már korábban bejelentették, hogy a sorozat lezáró szezonja összesen 24 részből áll.

Éppen azért sem nagyon mertük 2021 őszénél hamarabb várni az első adagot, de a hírek szerint a koronavírus-járvány miatti leállásokat követően rohamtempóban kezdték meg a gyártás és a The Walking Dead 11. évadának első felvonása (valószínűleg az első 8 epizód) nemhogy októberben, de már nyáron a képernyőre kerül.

The Walking Dead 11 evad

Mint emlékezhetünk, a koronavírus-járvány olyannyira megakasztotta a The Walking Dead munkálatait, hogy 2020 októberében nem hogy új évadot nem kaptunk, de csak ekkor tudták bemutatni a The Walking Dead 10. évadának utolsó epizódját. Erről később kiderült, hogy nem is az utolsó epizód, mert a sorozat alkotói 6 extra epizóddal próbálják meg kárpótolni a nézőket, amelyek közvetetten kapcsolódnak csak a 10. évad első 16 részének eseményéhez.

Az extra epizódok első felvonását éppen ma hajnalban mutatták be az amerikai AMC csatornán (az AMC dedikált VOD-platformján már egy hete elérhető), ebben Maggie (Lauren Cohan) múltjába nyerhetünk betekintést, de a folytatásban egyebek mellett Negan (Jeffrey Dean Morgan) múltját is megismerhetjük, miközben számot vet eddigi tetteivel Maggie visszatérését követően.

Mivel tudjuk, hogy a Fear The Walking Dead 6. évada április 11-én tér vissza és további nyolc epizód kerül képernyőre, kis detektívmunkával könnyű kiszámolni, hogy a The Walking Dead 11. évada leghamarabb június 6-án kerül képernyőre, ami a jeles napot tekintve egy nagyon szép gesztus lenne az AMC részéről az irányomba.

A premierdátumot egyébként a The Walking Dead hivatalos Twitter-felülete leplezte le, egy rejtélyes videóval.

A bemutató dátumán túl a videó maga is érdekes. Bár meglehetősen rövid, az “Új világrend” ígérete már utal arra, amire a nézők számíthatnak a The Walking Dead 11. évadjában, személy szerint arra számítok, hogy a The Walking Dead: World Beyondban látott események kihatnak majd a The Walking Dead szereplőinek mindennapjaira is.

Figyelembe véve azt a sok kihívást, amellyel a szereplők az évek során szembesültek, nem meglepő, hogy az utolsó szezonra még több vár rájuk.

Remélhetőleg a The Walking Dead utolsó epizódjai kielégítő befejezésül szolgálnak a szeretett sorozatunk és annak szereplői számára, miközben fokozzák az izgalmat a már bejelentett a The Walking Dead után érkező többi sorozat felé.

A The Walking Dead 11. évadának és a The Walking Dead: World Beyond forgatása egyébként februárban kezdődött el, de az AMC nemrég azt is bejelentette, hogy a Fear The Walking Dead 7. évada is érkezni fog.