THE WALKING DEAD – A CRM-mel már a sorozat befejezését építik?

Sorozatkibeszélők THE WALKING DEAD - A CRM-mel már a sorozat befejezését építik?

A The Walking Dead legutóbbi részében Michonne olyan nyomokat talált, amelyek azt jelenthetik, hogy Rick életben maradt a híd felrobbanását követően.

Mi rajongók régóta tudjuk, hogy Andrew Lincoln, vagyis Rick Grimes karaktere három filmben is feltűnik, amelyek nagy valószínűséggel abban a közösségben játszódnak majd, amit jelen állás szerint egyelőre csak CRM-ként ismerünk (és ezt is csak a The Walking Dead: World Beyond előzeteséből tudjuk). CRM, mint Civic Republic Military, vagyis a Polgári Köztársaság Katonasága.

Ez a helikopter vitte el Ricket a The Walking Dead 9. évadának 5. részében
Ez a helikopter vitte el Ricket a The Walking Dead 9. évadának 5. részében

A három gyűrű esete a három The Walking Dead sorozattal

A minden valószínűség szerint három nagy közösséget jelképező három karikás/gyűrűs szimbólumot használó katonai csoportosulás már a The Walking Deadben és a Fear The Walking Deadben is feltűnt, sőt a pletykák szerint ennek a csoportnak az egyik közösségében játszódik majd az egyelőre elhalasztott The Walking Dead: World Beyond. Ezt arra alapozzuk, hogy ha jól megnézitek a World Beyond előzetesét, a srácok ruháin is jól látható a három gyűrű.

Az elméletek szerint egyáltalán nem lehetetlen, hogy a World Beyondban is feltűnik majd Rick, igaz ezt a híresztelést elég óvatosan kezelte Scott Gimple, a The Walking Dead sorozatokat összefogó producer. Ami ennél is érdekesebb, hogy a The Walking Dead legutóbbi részében Michonne talált egy telefont, amelybe az ő és Judith arcképe volt belekarcolva, vagyis már most kaptunk egy utalást Rick jelenlétére.

Michonne Rick telefonja a The Walking Dead 10. évadának 13. részében filmsor
Michonne kezében Rick telefonja a The Walking Dead 10. évadának 13. részében

Na már most, ha Rick eltűnése óta eltelt 6 év, akkor Rick honnan a fenéből tudná, hogy néz ki most Judith? Erre csak egy megfelelő válasz van: Onnan, hogy Rick titokban megleste Alexandria lakóit. (Arra a kérdésre most nem keressük a választ, hogy a fia, R.J. miért nem szerepel a karcolaton, hiszen ennek is számos oka lehet.)

A mikor kérdés már sokkal érdekesebb. Mint a Fear The Walking Dead 4. évadában láthattuk, egy nagyon komoly hurrikán söpört végig az USA-n. Előfordulhatna, hogy ez a hurrikán volt az, amely Rick hajóját is a Bloodsworth-szigethez sodorta – legalábbis Virgil elmondása szerint a hajót az ár sodorta ide. Nos abból kiindulva, hogy Virgil nem feltétlenül volt mindig őszinte, könnyen lehet, hogy ez sem fedi a valóságot és a hajó nem magától jött de, hanem ide kormányozták…

Rick csatlakozott a CRM-hez

A Fear The Walking Deadből azt is tudjuk, hogy a CRM tagjai inkább meghalnának, mint hogy beszéljenek a csoportról, vagyis eléggé alapvető dolog náluk, hogy titokban tevékenykedjenek az általuk nem felügyelt területeken…

Másban is csúsztatott már Virgil.

De, ha átnézzük a The Walking Dead-sorozatok idővonalát, akkor is láthatjuk, hogy a hurrikán több mint egy évvel azelőtt volt, mint hogy Ricket kivitték volna a The Walking Dead sorozatból. Ez azt jelenti, hogy Rick sokkal később került erre a hajóra és a hajó sokkal később került a Chesapeake-öbölbe.

Ha ezt elfogadjuk, akkor ez akár azt is jelentheti, hogy Rick önszántából került erre a hajóra, mint a CRM egyik tagja (és véletlenül sem mint fogoly). A CRM-csoportról eddig túl sokat nem tudunk, inkább sejtünk. De ezek a sejtések azt mutatják, hogy egy nagyon fejlett, helikopterekkel, fegyverekkel, vadászrepülőgépekkel, harapásgátló páncélzattal és az egész USA-t átszövő infrastruktúrával rendelkeznek. És akkor akár rendelkezhetnek tudósokkal is, akik az – eddig a The Walking Dead sorozat fekete lyukának számító – ellenszeren dolgoznak jelenleg is.

CRM Fear The Walking Dead Isabelle
Althea és Isabelle a Fear The Walking Deadben

Mint fentebb említettem az említett CRM-csoport már a Fear The Walking Deadben is felbukkant. A csoport egyik tagjával, Isabellel (Sydney Lemmon) romantikázott Althea (Maggie Grace) a reaktor leolvadásának idején, miközben üzemanyagot próbált szerezni a repülőgépbe. Nos ők akkor Texasban voltak, ami azért elég messze van Észak-Virginiától, ahonnan Ricket elvitték helikopterrel…

… és Michonne is csatlakozni fog?

Aztán itt van a legutóbbi részben látott karaván, valahol New Jersey irányában. Szerintem nem vezették volna be őket, ha nem a háromgyűrűs/háromkörös csoport egyik része lenne – bár ennek ellentmond, hogy ők nem páncélzatban, hanem állati bőrben vonultak. Persze az is lehet, hogy most készülnek csatlakozni a CRM-hez…  így pedig Michonne is eljutna Rickhez…

A rejtélyes karaván a The Walking Dead 10. évadának 13. részében
A rejtélyes karaván a The Walking Dead 10. évadának 13. részében

Az is elég valószínű, hogy a CRM nem egyszerűen a túlélésért küzd, hanem annál sokkal nagyobb eszméket követ: az egész világon, de minimum az egész USA-ban szeretnék újraépíteni a civilizált társadalmat. Ehhez szerte Amerikában begyűjtik a használható erőforrásokat (lásd az említett Fear-epizód) és hasznos, nagy létszámú csoportokat toboroznak.

Jegyezzük fel azt is, hogy Eugene is rádiókapcsolatban áll egy titokzatos nővel, aki egy nagyobb közösség tagja. Ha feltételezéseink nem csalnak, akkor ez a Nemzetközösség nevű csoport lesz (akárcsak a képregényben), amely könnyen lehet az egyik tagja a CRM-nek…

Rick Grimes, a Megváltó

De visszakanyarodva: mi lehetne más magasztosabb célt és életutat adni Rick Grimes karakterének, minthogy az elmúlt években ő lett vagy a későbbiekben ő lesz ennek a csoportnak a(z egyik) vezetője és végül ő lesz az, aki rendet tesz az apokalipszisben és élhető jövőképet ad az emberiségnek?

Egészen költőinek hangzik, de kétségkívül kiváló lezárás lenne Rick Grimes és az egész The Walking Dead-univerzum számára.

A The Walking Dead World Beyondban Julia Ormond alakítja majd a CRM
A The Walking Dead World Beyondban Julia Ormond alakítja majd a CRM egyik erős kezű vezetőjét, sőt egyenesen egy alezredest alakít majd.

Ez azt is megmagyarázná, hogy Rick hogyan tudott olyan pontos rajzot készíteni a lányáról, hiszen elég valószínű, hogy ha Rick egy nagyobb célért dolgozik jelenleg is, akkor szándékosan nem kereste fel a szeretteit, félve attól, hogy nem tudna tőlük elszakadni, ott ragadna Alexandriában, miközben most megvannak az erőforrásai ahhoz, hogy egy élhető jövőt biztosítson a gyerekei számára.

Vagy ha nem is ez az ok, mi van, ha ezt egyszerűen megtiltották neki? Mint a fenti képen is láthatjátok, a CRM-nél elég komolyan veszik az alá-fölé rendeltségi viszonyt, úgy hírlik a szervezet egy nagyon komoly félkatonai, katonai csoportosulás. Érthető, ha Rick nem veheti fel a kapcsolatot a szeretteivel…

És amúgy is, mintha kaptunk volna már arra utalást, hogy Rick legnagyobb álma egy fenntartható jövő (amiért valószínűleg bármilyen áldozatot meghozna) …

Ha igazam van és a mostani, egyre erősödő CRM jelenlét már a sorozat lezárását készíti elő, még akkor is rengeteg évad és új The Walking Dead sorozat áll előttünk. Ne feledjük, hogy a The Walking Dead 10. évadában is csak mindössze néhány nap telt el: Siddiq halálát szinte már el is felejtettük, pedig a sorozat történései alapján mindössze 7 nap telt el a karakter halála óta. Vagyis könnyen lehet akár 15 évada is a sorozatnak, hiszen egy évadba akár egy hét eseményeit is össze tudják sűríteni és még akkor is bőven ráérnek bevezetni a CRM-szálat…

Ez jöhet a The Walking Deadben a következő években

Nem mellesleg a CRM-es “világbéke” megteremtése eléggé összhangban lenne a The Walking Dead képregényfolyamának befejezésével is.

Mit gondoltok? Lehetséges, hogy valóban Rick Grimes és az általa vezetett CRM hozza el az új világot?