Filmsor - Filmek, sorozatok, kultúra

The Walking Dead 9. évad: Ki lesz a főszereplő, ha Rick kiszáll a sorozatból?

A hírek szerint Andrew Lincoln mindössze 6 részben szerepel majd a The Walking Dead 9. évadában. Van jövője Rick nélkül a sorozatnak?

Bár hivatalosan még nem, de azon kívül szinte minden fronton híre ment, hogy Andrew Lincoln a 9. évadban kiszáll a The Walking Deadből. Hogy mi lesz ezután? Na ezt próbáljuk kitalálni.

Az egyik főszereplő búcsúzhat a The Walking Dead-től

A színész döntése valahol érthető. Immár 9 éve szenteli életét szinte egyetlen karakternek. Ez azon túl, hogy elszakítja szülőhazájától – Angliától – és családjától a színészt a karrierje szempontjából sem túl kényelmes, hiszen Lincoln 2010 óta tulajdonképpen csak Rick Grimesként szerepelt a vásznon, és azzal együtt, hogy ez a szerep hozta meg neki a világhírnevet, be is skatulyázta őt – legalább egy évtizedre.

Hogy Grimes váltani szeretne, érthető, még akkor is, ha ezzel sokan megkongatták a vészharangot a sorozatnál. Pedig lehetőség az van egy pár-

[/media-credit] Már csak Daryl és Carol maradt az atlantaiak közül

Ricken kívül ugye mindössze még ketten – Carol és Daryl – maradtak az Atlantából indultak közül. Így viszonylag érthető, hogy a szaksajtó megszellőztette a sorozat producerei most azon vannak, hogy Darylt, vagyis Norman Reedust tegyék meg a sorozat főfőszereplőjévé. Egyáltalán nem lehetetlen forgatókönyv, különösen ha azt nézzük, hogy a sorozat hány szálon szakadt már el a képregény eredeti történetétől. Sőt, mondok jobbat, Daryl karaktere sosem szerepelt a The Walking Dead képregények hasábjain, a Melissa McBride által alakított Carol pedig már rég halott a The Walking Dead képregényekben, amelyekben mostanra – a tévés változatban már szintén elhunyt – Carl a főhőse.

Persze, mint a társsorozat, a Fear The Walking Dead is mutatja, az sem lehetetlen, hogy nőre bízzák a vezető szerepet. Érdekes lenne persze, ha maga Madison (Kim Dickens) jönne át a Fearből és állna az alexandriaiak élére, de sokkal valószínűbb, hogy ha nem is Carolt, de a hosszú bértárgyalásokban lévő, korábban a távozását (szintén) megszellőztető Lauren Cohan által alakított Maggiet tennék meg ez esetben a sorozat első számú szereplőjévé. S, ha már nő, akkor az én favoritom a sorozat főszerepére a saját csapatát elveszítő Jadis (Anne), vagyis Pollyanna McIitosh lenne…

[/media-credit] Madison és Jadis is bármire képes a társaiért.

Az sem elképzelhetetlen persze, hogy az elmúlt két évad kedvencét, a Jeffrey Dean Morgan által alakított Negant tegyék meg főszereplőnek, ez esetben viszont Negan eddigi karakterét kellene sárba tiporni, amivel még annál is kínosabb helyzetbe kerülne a sorozat, mint most van…

Bárhogy is lesz – és bármennyi szálat is írtak már a tévés univerzum alkotói a The Walking Dead képregény kockáihoz képest – az tény, hogy Rick kiszállásával teljességgel és végleg elszakadnak a képregényektől, a tévésorozatnak mostantól tulajdonképpen semmi meríteni valója nem kell, hogy legyen a képregényekből, ami várhatóan alaposan kiverné a biztosítékot a sorozat rajongóinál.

Hogy ez ne történjen meg, akkor az ultimate lehetőség, hogy nem írják ki Rick karakterét a sorozatból, hanem egész egyszerűen más színész veszi át Rick helyét a stábban, ennek a pozitív elsüléséhez azonban hatalmas közönségkedvencet kellene találni a szerepre.

[/media-credit] Mondjuk Leonardo DiCaprio a szakállal is jóban van, ráadásul új nézőket is nyerne a The Walking Deadnek…

Tény, hogy Andrew Lincoln kiszállásával nagy bajba került a sorozat, de még a mostani- durván csökkenő – számokkal is az egyik legnépszerűbb és legjobban értékesíthető (reklámidő, ajándéktárgyak stb.) tévésorozatról van szó, úgyhogy fel van adva a lecke az AMC-nek. Szerintetek hogy döntenek?

Ez is érdekelhet:
<