Sorozatos hírek The Walking Dead: Darylnek eredetileg nagyon más sorsot szántak

The Walking Dead: Darylnek eredetileg nagyon más sorsot szántak

Azt talán sokan tudják, hogy a Darylt alakító Norman Reedus eredetileg nem Daryl, hanem Merle szerepére jelentkezett. Bár a meghallgatáson nem ő kapta meg a szerepet, hanem Michael Rooker, a stáb elképzelhetetlennek tartotta, hogy ne osszanak rá is valamilyen karaktert. Valahogy így született meg Daryl karakterének ötlete, aki a képregényekben sosem bukkant fel, kizárólag a tévésorozat kedvéért kitalált szereplőről van szó.

Daryl az első évad harmadik részében bukkant fel először és Carollal (Melissa McBride) egyetemben már csak ők vannak benne a sorozatban a The Walking Dead eredeti gárdájából. Daryl mostanra már nem csak, hogy állandó szereplő, de a sorozat főszereplője és egyben a legjobban fizetett színésze lett.

Daryl Dixon és Carol Peletier The Walking Dead

Pedig amikor először felbukkant, még nem tűnt úgy, hogy a jófiúk közé tartozik – sőt nem is ez volt a terv. Ahogy telt az idő már Rick (Andrew Lincoln) jobbkezeként és legmegbízhatóbb szövetségeseként funkcionált, vadászati és nyomkövető képességének nagy hasznát vette a csapat.

Innentől kezdve szépen lassan Daryl a rajongók kedvencévé vált, ami miatt a karakter ábrázolását és a sorozat forgatókönyvét teljesen át kellett írni. Az eredeti terv ugyanis az volt, hogy Daryl csak púp lesz Rick(ék) hátán, folyamatosan bajba sodorja a társait, miközben belső feszültséget szül drogfüggősége és rasszizmusa miatt.

Daryl az első évadban bemutatta ezeknek a tulajdonságoknak a jeleit, például amikor Chinamannek nevezte Glennt (Steven Yeun), sőt szóba kerültek a drogok is, de a nézői visszajelzések alapján a sorozat alkotói úgy vélték, hogy a negatív tulajdonságai ellenére a nézőknek szimpatikus Daryl karaktere, így elkezdték pozitív irányba fejleszteni a jellemét.

Persze ezért maga Norman Reedus is sokat tett. Reedus azóta elmondta, hogy harcolnia kellett a karakter megváltoztatásáért – és szerencsére meg is történt. A színész nem akarta, hogy Daryl a “névtelen alkoholisták klubjának” tagja legyen; ehelyett azt szerette volna, hogy Daryl olyan karakter legyen, akit tiszteletre méltónak tartanak a nézők, aki egyszerre szuper közvetlen és őszinte, de nem bunkó.

Ha a The Walking Dead tovább haladt volna az eredeti tervvel, nehéz elképzelni, hogy Daryl valaha is olyan népszerűséget szerzett volna, mint ma, sőt mivel a sorozatban az antagonisták általában nem húzzák sokáig, valószínűleg már rég meghalt volna a karaktere.