Filmek, sorozatok, kultúra

The Walking Dead: Ezek a színészek voltak esélyesek Rick szerepére

Ismerd meg azokat a színészeket, akik majdnem lenyúlták Andrew Lincoln elől Rick Grimes szerepét. Sőt egyikük meg is tette…

Azt talán sokan tudják, hogy eredetileg a végül Shane-t alakító Jon Bernthal is esélyes volt Rick Grimes szerepére, pontosabban eredetileg erre a szerepre jelentkezett.

Bár az első epizódban nincs sok párbeszéd, sokakat már ekkor levett a lábáról Andrew Lincoln, aki a fiát és feleségét kereső Rick Grimes-t alakította a szériában. A szereposztásért felelő Sharon Bialy szerint az első perctől kezdve tudták, hogy Andrew az emberük, de természetesen többen is alkalmasak lehettek volna Rick szerepére.

Csak a rosszfiús kisugárzáson múlott

Az egyik ilyen a már említett Jon Bernthal, aki végül Rick barátból lett ellenfelét, és – ne feledjük – egyben Judith apját, Shane-t alakította a sorozatban. Shane is jó eséllyel pályázott Rick szerepére, de a castingdirektor szerint volt valami rosszfiús kisugárzása, ezért végül Shane szerepét osztották rá. Később aztán Bernthalnak is eljött a nagy áttörés, amikor megkapta a Megtorló szerepét a Netflix sorozatában.

Rick Shane

És ha már Megtorló…

Nem csak ők ketten, de több más színész is esélyes volt a főszerepre. A The Walking Dead sorozatot megálmodó Frank Darabont korábban már dolgozott együtt Thomas Jane-nel, a 2004-es A megtorló mozifilm főszereplőjével, méghozzá A köd című Stephen King adaptáción. Ebben több The Walking Dead-színész is szerepelt és Darabont szerette volna, ha Thomas Jane is velük tart a The Walking Deadbe.

Thomas Jane

Sőt, ha ekkor sikerült volna nyélbe ütni az üzletet az HBO-val (Darabont eredetileg ide szerette volna elkészíteni a The Walking Dead-sorozatot), akkor a mostanság a The Expanse – A Térség sorozatban látható Jane kapja meg Rick szerepét. A tárgyalások azonban nem haladtak, Thomas Jane pedig közben leszerződött a Hung – Neki áll a zászló sorozatra, így amikor a projekt az AMC vezetőinek asztalára került, már nem Jane-nel a főszerepben kívánták eladni azt.

De voltak még esélyesek Rick szerepére

Sőt, még Andrew Lincoln szerepvállalása előtt többen is képbe kerültek. Így például Ethan Embry, aki ha Rick szerepét nem is kapta meg, végül Carterként egy rövid, éppen Rick ellen összeesküvő szerepet csak kapott a sorozatban.

Az akkoriban igencsak népszerűnek számító Csillagközi romboló sztárja, a mostanában a Marcella és a Válaszcsapás sorozatban feltűnt Jamie Bamber is elment Rick szerepének meghallgatására, de végül őt sem találták alkalmasnak Rick Grimes szerepére.

Jamie Bamber

Ahogy jelentkezett egy másik, ez idő tájt nagyon népszerű sorozat, a Lost – Eltűntek színésze, Mark Pellegrino is. Persze már tudjuk, hogy a mostanság a Luciferben és a 13 okom voltban szereplő, a szigetes sorozatban Jacobot alakító színész is lecsúszott Rick szerepéről végül.

Mark Pellegrino

Említést érdemel még Stuart Townsend is, aki a sármos Dorian Grayt is alakította a Különleges úriemberek társasága képregényen alapuló A szövetség című moziban illetve szerepelt a Salem sorozatban, de komolyabb szerepet nem tudott felmutatni. Talán az ő karrierjét lendítette volna leginkább előre, ha alkalmasnak találják Rick Grimes szerepére, de nem így lett…

stuart-townsend

Persze, azt hogy Coral egyikük sem tudná úgy mondani, ahogy azt Andrew Lincoln, ahogy ez a TWD-s színésztársainak sem sikerült…

<