Filmek, sorozatok, tévéműsorok és sztárhírek

A 10 legnagyobb különbség a The Walking Dead sorozat és a képregény között

A közelmúltban ért véget a The Walking Dead képregényfolyama és már azt is tudjuk, hogy nemsokára a The Walking Dead tévésorozat is véget ér.

A The Walking Dead képregény és a tévésorozat is hatalmas sláger a rajongóknál, pedig sokkal több dologban különböznek, mint azt gondolnánk. Itt volt az ideje elővenni egy mikroszkópot, hogy a képregényt nem ismerő rajongók betekintést kapjanak abba, hogy miket változtattak meg a sorozat készítői a forrásanyaghoz képest.

Carl Grimes

Rick Grimes fiának életútja meglehetősen karakterfejlődést követett a sorozatban – egészen a Negannel való kezdeti konfrontációig. Aztán ugye a dolgok nagyon rosszra fordultak. Egy váratlan fordulat következett a történetben, ugyanis Carlt megharapta egy élőhalott, miközben Siddiq megmentésére sietett – de végső soron ez segített megváltoztatni az apja gondolkodásmódját a Megváltók elleni háborúban.

Carl a képregényt is túlélte, barátságot ápolt Negannel, rengeteget tanult tőle, kovácsnak állt és nem mellesleg még be is csajozott.

The Walking Dead Carl Grimes

Andrea halála

Andrea része volt az atlantai túlélők eredeti csapatának, egészen a Kormányzóval való találkozásig. Karaktere makacs, véleményalkotó és olykor vakmerő volt, de tükrözte azt a traumát, amellyel szembesült, különösen nővére elvesztése után.

A karakter a 3. évad végén halt meg a Kormányzó machinációinak köszönhetően, de a képregényben túlélte ezt, sőt később Rick szeretőjévé vált. Tulajdonképpen ő töltötte be a képregényben azt a szerepet, amit a sorozatban végül Michonne kapott meg.

The Walking Dead Andrea

Carol Peletier

Carol a képregényben és a sorozatban is egy esendő nő szerepét töltötte be , mindkét változatának elviselhetetlen mértékű gyötrelemben és depresszióban volt része. A karakterek útja azonban jelentősen eltér egymástól, Carol a képregényben soha nem érte el azt az átváltozást, mint ami a sorozatban történt vele a terminusi kannibálok leigázásakor.

Carol a sorozatban annyira kemény nő lett, hogy még Robert Kirkman is elismeri, hogy a képregény óriási ziccert hagyott ki a karakterével és nagyon úgy tűnik, hogy ő lesz az, aki még a The Walking Dead sorozat végét is túléli.

The Walking Dead Carol

Dale

Dale a rajongók nagy kedvence volt, aztán váratlanul neki is repülnie kellett a sorozatból. Na jó, tegyük hozzá, hogy ezt maga a színész kérte. Karaktere a képregényben nem túl szerencsés, hiszen a sorozathoz hasonlóan amputálni kellett az egyik lábát egy harapást követően. Aztán a másikat is elveszíti, de ezt már a kannibálok eszik meg. Ismerős?

Nem véletlenül, hiszen ezt a sorsot végül Hershelnek illetve Bobnak adták a sorozat készítői, hiszen Dale ekkorra már halott volt a tévésorozatban.

The Walking Dead Dale Hershel Bovb

Lori és Judith

A képregények egy legsötétebb és legfelkavaróbb jelenetsora Lori halála. Na nem mintha a sorozatban nem lett volna felkavaró, hogy Carlnak le kell lőnie az anyját, de a képregény még ennél is messzebb ment.

A The Walking Dead 10 leginkább felkavaró jelenete

A képregényben Lori túléli a szülést, majd a Kormányzó parancsára lelövi őt Lilly Caul. Ez még nem minden, ugyanis Lori a lövést követően összeesik és agyonnyomja a kezében tartott Judithot.

The Walking Dead Lori es Judith

Rick keze

A képregényekben Rick elveszíti a kezét egy a Kormányzóval vívott csatában, aminek azért elég súlyos következményei vannak. Erre többször is utaltak már a sorozat készítői is (például, amikor Rick keze elfertőződött, vagy amikor Negan azzal fenyegette Ricket, hogy levágja Carl kezét), de végül nem Rick, hanem egy másik karakter, Aaron veszítette el a kezét és kapta meg azt a nagyon menő buzogányt.

The Walking Dead Rick Aaron

Daryl Dixon

A képregényrajongók a tévésorozat megjelenéséig nem is hallottak Daryl Dixonról. Ennek az az egyszerű oka van, hogy Daryl Dixon nem szerepelt a képegényben, csak a sorozat kedvéért találták ki.

The Walking Dead: Darylnek eredetileg nagyon más sorsot szántak

Norman Reedus eredetileg Merle szerepére jelentkezett, de a sorozatok kreatívjainak annyira megtetszett a színész, hogy kitaláltak neki egy karaktet, csak, hogy bele tudják tenni a sorozatba. És tessék, ő is túléli a sorozat végét.

The Walking Dead Daryl

Alpha áldozatai

Volt már pár borzalmas és könnyfakasztó momentuma a The Walking Deadnek, de kétségtelenül ezek élén ott van, az a lassított montázs, amely során kiderül, hogy Alpha csapdát állított a vásáron és nagyon sok tagját megölte a közösségnek – akiknek egy határvonalat jelző karósorra tűzve láthatjuk viszont a fejét.

Nos, a képregényben egészen más karakterek haltak meg, az egyetlen mindkét felületen meghalt karakter Tammy Rose.

The Walking Dead Alpha aldozatai kerites

Morgan Jones

Morgan a tévésorozat kvázi-főszereplője volt, hiszen karaktere folyamatosan keresztezte egymást Rick életútjával. Hol Morgan volt mentálisan instabil, hol Rick nem volt észnél, de mindig ott voltak a másiknak, hogy a helyes útra tereljék egymást. Morgan – hosszú távollétet követően – végül elég sokáig Rick mellett marad, majd váratlanul lelép a színről – és a Fear The Walking Dead főszereplője lesz.

Még Morgan immunitásának lehetősége is felmerül a Fear The Walking Dead új előzetesében

Ezzel szemben Morgan képregény-változata sokkal tragikusabb véget ér. Noha családja halála ebben is kísérti, de egészen más utat él meg. Találkozik Michonne-nal, de a zombik megharapják a karját. Michonne segíteni próbál neki, levágja a karját, de Morgan belehal a vérveszteségbe.

The Walking Dead Morgan

Dwight

Sokáig Dwight volt a The Walking Dead tévésorozat egyik leggyűlöltebb szereplője, hiszen közvetlenül vagy közvetve több The Walking Dead szereplő halálát is okozta. Később aztán megváltozik, Negan machinációi nem hatnak rá, ő pedig úgy dönt, hogy térfelet vált és segít Rickéknek Negan legyőzésében. Persze Daryl nem felejt és bár nem öli meg, de hagyja, hogy önkéntes száműzetésbe vonuljon – végül Morganhez hasonlóan ő is (és felesége Sherry is) csatlakozott a Fear The Walking Dead hőseihez.

Újabb The Walking Dead szereplő csatlakozik a Fear The Walking Deadhez

A képregényben nem megy el, hűséget esküd a csoportnak és hűen követi Ricket – egészen addig a pillanatig, amíg azt nem kezdi el érezni, hogy Rick nem becsüli meg őt eléggé.

Szerintünk ezek a legjelentősebb különbségek a képregény és a sorozat között, persze ettől még mindkettőt imádjuk!

<