Hír és közéleti magazin

THE WALKING DEAD képregények meglepetést tartogatnak a rajongók számára

2004 elején jelent meg egy olyan képregény, amely gyakorlatilag szinte azonnal popkulturális elemmé nőtte ki magát. Robert Kirkman The Walking Dead című története, amit Tony Moore ültetett át fekete fehér képregény formátumba talán akkor robbant be igazán a köztudatba, mikor 2010 Halloween éjszakáján megjelent az AMC műsorán.

Nyilvánvalóan addigra már elég masszív rajongói bázist épített ki magának a képregény, így aztán érdemes volt pénzt és energiát fektetni az adaptációjába. A sorozat a mai napig rendkívül sikeres, rajongók milliói várják az újabb évadokat. A képregényekről is elmondható mindez. Most egyfajta jubileumát ünnepli a The Walking Dead, és ezen jeles esemény alkalmából különleges, egyedi kiadványok jelennek meg amiket egyébként nem más, mint Bill Sienkiewicz (The New Mutants, Elektra) jegyez. Mindegyik képregény borítóját egy-egy portré adja, ami a sorozat valamely fontos szereplőjét mintázza. Ezeknek a különleges kiadványoknak az első eleme márciusban jelenik meg a tengerentúlon, hazai megjelenésről egyelőre még nincs hírünk.

Meg kell hagyni, elég jól néznek ki.

 

A képregény egyébként több ponton is eltér a sorozattól. Elég csak a rajongók kedvencére Daryl Dixonra gondolnunk, aki eredetileg nem is szerepelt a járkáló hullák történetében, viszont olyannyira sikeres lett a tv nézők körében, hogy helyet kapott a képregény oldalain is. A képregényben egyébként, a sorozattól eltérően bizony használják a zombi elnevezést a fertőzött egyedek leírására.

Érdekes még, hogy Rick Grimes a tulajdonképpeni főszereplő, a rajzolt változatban már jobb alkarját nélkülözve veszi fel a harcot a járkálókkal szemben. Aztán persze van még sok kisebb-nagyobb különbség, ami igazából már megszokott az adaptációk esetében. Talán nem is elvárás már az, hogy az egyik művészeti ág szolgamód kövesse a másikat, hiszen így legalább van lehetőségünk boncolgatni ezeket az érdekes eltéréseket.

Innen nerdist