Filmek, sorozatok, tévéműsorok és sztárhírek

Finálé előtt: A The Walking Dead 10. évadának legemlékezetesebb jelenetei

A The Walking Dead 10. évada talán minden korábbinál fordulatosabb, látványosabb, akciódúsabb és helyenként viccesebb volt.

Lassan egy éve, hogy elindult a The Walking Dead 10. évada és végre valahára eljutunk arra a pontra, amelyet eredetileg az évad végének terveztek az alkotók.

A nagy finálé előtt érdemes sorra venni az idei, rekordhosszúságúra nyúlt évad legizgalmasabb jeleneteit

Michonne pokoljárása (10. évad 13. rész)

A 10. évad 13. részében Michonne búcsújának lehettünk szemtanúi, de még utoljára egy nagyon erős és izgalmas epizódot sikerült vele összehozni. A Michonne elméjében tett utazás megmutatta, hogy néha milyen kevésen múlik az, hogy valaki milyen emberré válik.

 

Hercegnő játszótere (10. évad 14. rész)

A képregénynek is ő Princess, vagyis Hercegnő az egyik legmókásabb karaktere, örömteli, hogy a sorozat készítői sem feledkeztek meg róla. Az ő felbukkanása hoz némi vidámságot a sorozatba, hiszen magánya miatt elég furcsa kapcsolatot ápol az élőhalottakkal. Na nem úgy, mint a Suttogók, hanem hogy Zombi Csodaparkot rendezett be a saját szórakoztatására. A csípős nyelvű lány a folytatásban is fog még nagy meglepetéseket okozni, ebben biztosak lehetünk.

Negan rajongója (10. évad 5. rész)

Brandon Negan hatalmas nagy rajongója volt, aki úgy próbálta bizonyítani hűségét Negannak, hogy ártatlanok életére tört. A karaktere megmutatta, hogy idővel hogyan változnak meg az emlékek, hiszen a srác olyan dolgok miatt is felnézett Neganre, amit az valójában meg sem tett. Persze az epizód azt is megmutatta, hogy Negan hogyan változott meg az évek alatt.

Negan megöli Alfát (10. évad 12. rész)

Sokáig tanakodtunk azon, hogy Negan mi okból lépett be a Suttogók közé, hiszen nála mindig nehéz eldönteni, hogy önös érdekes vagy csapatérdek vezérli. A végeredmény minden előre látottnál sokkal megdöbbentőbb volt, hiszen kiderült, hogy nem egyszerűen csapatérdekből, hanem egy Carollal való szövetség miatt lett ő is Suttogó.

Csata a hegytetőn (10. évad 11. rész)

A The Walking Dead csatajelenetei a legtöbbször csúnyán félresikerülnek, azonban az idei évadban egy olyan dinamikus csatajelenetnek lehettünk szemtanúi, amely előtt még a legnagyobb akcióhívők is csak tátott szájjal ültek. Szinte mindenki badass volt (Daryl buzogánnyal!) és külön ízt adott a csatának, hogy a Suttogók sem ölbe tett kézzel ültek, hanem furmányos eszközökhöz folyamodtak (lásd olaj).

Tengerparti gyakorlat (10. évad 1. rész)

A 10. évadot egy meglepően szokatlan jelenetsorral kezdtük. A tengerparton valószínűleg hajótöröttek élőhalott csoportját láthatjuk akiken gyakorolnak hőseink. Ez a jelenet azt is megmutatta, hogy már rég nem az élőhalottak jelentik a legnagyobb veszélyt, ők csak arra jók, hogy a csapat felkészüljön a nagyobb ellenfelek ellen.

A barlang (10. évad 9. rész)

Miután Carol elég ostoba módon csapdába vezeti a társait, a túlélőknek meg kell találniuk, hogy hogyan juthatnának ki onnan. Az epizód már csak a szokatlan helyszínválasztás miatt is különleges volt, de az igazi élményt a sötét és szűk barlangvájatok adták. Ez az epizód rengeteg feszültséget és halálközeli élményt hozott, azon epizódok közé tartozik, amely jó eséllyel ott lesz minden The Walking Dead minden idők legjobbjai toplistán.

Beta, az Éjszakai ragadozó (10. évad 10. rész)

A slasher műfaja előtti tisztelgésként s felfoghatjuk azt az epizódot, amelyben Beta egy sírból kikelve indul neki, hogy belülről mészárolja le Alexandria lakóit. Beta egy késsel a kezében házról házra jár, mintha csak egy Halloween vagy egy Sikoly filmet néznénk. Sőt még meg is idézik az egyik jelenetben a Halloweent, amikor Beta gyilkolászását az ablakokon keresztül követi a kamera. Hihetetlenül izgalmas rész volt.

Negan beépülése a Suttogók közé (10. évad)

Bár ez nem egy konkrét jelenet volt, hanem több apró mozzanat, de zseniális volt, ahogy Negan beépülve a Suttogók közé hozta azt a karaktert, akit régen is. Negan és a Suttogók jelenetei mindig robbanásszerűek voltak, jó volt nézni, hogy a megfélemlítésre támaszkodó Suttogóknak fogalmuk sincs róla, hogy mihez kezdjenek egy olyan fickóval, aki látszólag egy kicsit sem fél tőlük. Vicces és feszült jelenetek voltak ezek, mindenképpen az évad legjobbjai közt a helyük, persze már önmagában Negan és Alfa szex és csókjelenetének itt lenne a helye…

Dante lebukása és Siddiq halála (10. évad 7. rész)

A 10. évad egyik legnagyobb fordulatának főszereplője a poszttraumás stresszben szenvedő Siddiq és Dante kapcsolatának az a pontja, amikor Sidi rájön, hogy kicsoda valójában Dante. Azt hiszem erre a fordulatra a legvérmesebb rajongók sem számíthattak, a megvalósítás pedig csillagos ötös volt.

Kihagytunk valamit? Számotokra melyek voltak a The Walking Dead 10. évadának legemlékezetesebb jelenetei? Írjátok meg kommentben!

A The Walking Dead 10. évadának 16. része október 5-én 22:00-kor az RTL Spike-on lesz látható. Az epizódot 23:00-i kezdettel megismétli a csatorna.
<