Filmsor - Filmek, sorozatok, kultúra

The Walking Dead: Ha Rick megölte volna Negant, már mindenki halott lenne

Nagyon érdekes dologra hívta fel a figyelmet a The Walking Dead egyik vezető producere. Pillangóhatás a The Walking Deadben?

Scott M. Gimple a The Walking Dead univerzumának egyik agytrösztje igencsak beszédes kedvében van mostanában. Most éppen arról beszélt, milyen következményei lettek volna annak, ha Rick (Andrew Lincoln) megölte volna Negant (Jeffrey Dean Morgan).

Érdekes elgondolkodni azon, hogy hogyan változtatott volna a The Walking Dead történetvonalán, ha a főszereplők bizonyos helyzetekben más döntéseket hoznak. (Egyébként a The Walking Dead színes képregényfolyamában többek közt ezen fog elgondolkodni a képregényeket író Robert Kirkman is.)

A sorozatban Rick Grimes és társai rengeteg alkalommal hoztak már kemény vagy erkölcsi szempontból megkérdőjelezhető döntéseket, de a másik oldalról megközelítve Rick például kifejezetten irgalmas volt, amikor úgy döntött, hogy életben hagyja Negant.

De hogyan alakultak volna a dolgok, ha Rick nem enged Carl (Chandler Riggs) kérésének és megöli Negant? Nos egy dolog szinte biztosnak tűnik: Negan nélkül a Suttogók már bedarálták volna nem csak a Királyságot és Hilltopot, de Alexandriát is.

Michonne búcsúepizódjával talán megmutattuk, hogy néha milyen kevésen múlik, hogy milyen irányba megy egy-egy történet.” – kezdett bele Scott Gimple, majd azzal folytatta: “Ha Rick nem hagyja életben Negant, akkor a három közösség békediktátuma sem jöhetett volna létre, konfliktusok alakultak volna ki a közösségek között, sokkal intenzívebbé váltak volna a dolgok, egyenként pedig esélyük sem lett volna a Suttogók ellen – nem is beszélve arról, hogy Negan az, aki csapdába csalta Alfát (Samantha Morton).”

Bár Rick a The Walking Dead 9. évada óta nem része a történetnek, az ő irgalma tehát tulajdonképpen mindenkit megmentett. Azóta azt is megtudtuk, hogy Rick túlélte a halálosnak tűnő sérülést, sőt vissza is tér a történetbe, bár egyelőre sem a színész, sem az műsort eredetileg sugárzó AMC televíziós csatorna nem elégedett a Rick Grimes-filmek forgatókönyvével.

Az AMC és Andrew Lincoln sem elégedett a The Walking Dead mozifilm forgatókönyvével

Ne maradj le a friss hírekről, ide kattintva kövess minket a Facebookon vagy csatlakozz a Filmsor Light csoporthoz, ahol te is elmondhatod a véleményed!
Ez is érdekelhet:
<