6 tipp, hogy ki lehet a The Walking Dead titokzatos vasálarcosa

Sorozatkibeszélők 6 tipp, hogy ki lehet a The Walking Dead titokzatos vasálarcosa

A The Walking Dead 10. évadának fináléja nem kerül adásba most vasárnap, ahogy a The Walking Dead: World Beyond sem mutatkozik be a nézőknek, az AMC mégis elérte, hogy mindenki erről a két sorozatról beszéljen.

Előbb behozták a szószátyársága miatt hamar a nézők kedvencévé váló Princesst (Hercegnőt), majd a The Walking Dead: World Beyondhoz kiadott új előzetesben Rick Grimes és a Fear The Walking Dead Altheája is felbukkan, sőt a The Walking Dead 10. évados fináléjához közzétett jelenetvideóban két váratlan visszatérés is történik.

Egyrészt felbukkan Virgil, akinek a történetét a jelek szerint nem fejezték még be a készítők, másrészt ott van Maggie, akinek visszatéréséről már régóta tudunk, de a készítők kategorikusan tagadták, hogy még a mostani szezonban látnánk. A két felbukkanásból mondjuk nekem Virgil jelenléte az érdekesebb, kíváncsi vagyok, hogy mit szeretnének a karakterével a készítők.

Van azonban egy harmadik meglepetés szereplő is a jelenetvideóban, ő akkor bukkan fel, amikor Aaaron és Alden az erdőben csatáznak a Suttogókkal. A szereplő arcát vasálarc takarja, egyedinek mondható fegyverek vannak a kezében és felbukkanása egy az egyben Michonne egykori bemutatkozását idézi.

A jelenetvideóban támadóbeállásban lép Aaronék felé, de könnyen lehet, hogy ez csak a hatáskeltés miatt van, hiszen eközben Gabriel monológja hangzik a háttérben, aki arról beszél, hogy a négy nagy közösségen túl vannak még mások is, akik segíthetnek a Suttogók ellen vívott háborúban.

Vajon ki lehet ő és melyik oldalon áll?

Trey Barker

Nos van a The Walking Dead univerzumának egy Trey Barker (de inkább csak Barker) nevű karaktere, aki sosem bukkant fel ugyan a The Walking Dead képregényekben, de megjelenik például a Rise of the Governor (A Kormányzó felemelkedése) című regényben. Ebben az előzménytörténetben olvashatjuk el, hogy a Kormányzó hogyan foglalja el Woodburyt. Barker egyike Woodbury addigi vezetőinek, akik brutális harci törvényekkel irányították a várost a Kormányzó megérkezése előtt, és foglyok lettek miután az átvette az irányítást.

Barkert a Road to Survival mobiltelefonos játékba is behozták, ebben a fején kapucnival és egy egész arcát lefedő sállal ábrázolták, amelyek közt csak egy keskeny rés van amin kilát. Ez a megjelenés nagyon hasonló a jelenetvideóban látott szereplőhöz is. De a legfontosabb, hogy egy pár fogazott sarlóval rendelkezik, amely kifejezetten hasonló a jelenetvideóban felbukkanó rejtélyes harcos kezében lévőre.

A Barker-elmélet szépséghibája az lehet, hogy Barker a Rick vezette atlantai túlélők Woodburybe érkezése előtt meghal. Azóta pedig a sorozat története szerint is eltelt majd egy évtized, de könnyen lehet, hogy a The Walking Dead alkotói most látták elérkezettnek az időt, hogy bevezessék a hírhedt karaktert.

Maggie

Lehet egyszerűbb magyarázata is a dolognak. Mivel látjuk, hogy Maggie (Lauren Cohan) Carol leveléből értesül arról, hogy mekkora veszélyt jelentenek a Suttogók, már felkészülten tér vissza. A páncél és a maszk csak óvintézkedések is lehetnek, ahogy az is lehet, hogy Maggie személyisége és harci felszerelése sokat változott mióta nem láttuk. És egyébként is, mintha eléggé nőies lábai lennének a maszkos harcosnak.

The Walking Dead 10 évad 16 rész online

Stephanie

És ha már nőies lábak, akkor lehet Stephanie is, akivel Eugene jó ideje tartja a kapcsolatot és elárulta neki, hogy hol található Alexandria. Azt az előző részben is láthattuk, hogy Eugene-ék eléggé késésben vannak. Mi van, ha nem érkeznek meg időben a találkozóra, ezért Stephanie úgy dönt, hogy ő jön Alexandriába?

Nem tudhatjuk, hogy pontosan milyen közlekedési eszközei és harci felszerelései vannak annak a közösségnek – feltételezhetően a közel 50 ezer tagot számláló Nemzetközösségnek -, amelyhez Stephanie is tartozik, könnyen előfordulhat, hogy gyorsabban mozog, mint az egyébként is hátráltatott Eugene-ék.

The Walking Dead Stephanie

Mercer

És ha már Nemzetközösség, akkor említsük meg Mercert. Az ő karakterének behozatala azért valószínű, mert idővel Princess (Hercegnő) és Mercer egy párt alkotnak. A képregényekben Mercer volt a Nemzetközösség őreinek vezetője, az őrök mindegyikének volt saját páncélja, ami megvédte őket a zombiktól.

The-Walking-Dead-Mercer

Connie

Visszatérve a női vonalra, Conniet (Lauren Ridloff) már jó néhány rész óta nem láttuk és nem tudhatjuk, hogy pontosan milyen harci képességei vannak. A karakter valószínűleg még mindig él, hiszen Magnának is sikerült kijutnia. Ha a siket karakter vasmaszkot visel és befedi magát “páncélzattal” amennyire csak tudja, annak van értelme, hiszen megvédi magát azoktól a dolgoktól, amiket nem hall. Már csak az a kérdés, hogyan jutott hozzá?

Valaki más

A legnyilvánvalóbb válasz gyakran a helyes, és az a tény, hogy soha nem láttunk még olyan karaktert a The Walking Dead univerzumában (beleértve a játékokat, a képregényeket és a könyveket is), mint a jelenetben felbukkanó vasmaszkos figura. A The Walking Dead alkotói valószínűleg egy teljesen új karaktert hoztak létre, akit a sorozathoz találtak ki, akár csak Mary vagy éppen Daryl esetében.

Szerinted kit rejt a vasálarc? Mit gondolsz róla, segíteni fog Aaronéknek, vagy pedig megtámadja őket? Írd meg nekünk hozzászólásban a véleményed, itt lent ⇓ az email-címed megadásával, vagy akár a Facebook-hozzászólás formájában is megteheted.