Kiderült mi okozta a zombivírust a THE WALKING DEAD-ben?

Sorozatos hírek Kiderült mi okozta a zombivírust a THE WALKING DEAD-ben?

A The Walking Dead képregény váratlan hirtelenséggel, 2019 júliusában befejeződött, s bár az olvasókat meglepő gyors lezárás ellenére korrekt befejezést kapott. Egy dologra azonban sem a képregényből, sem a tévésorozatból nem kaptunk választ: honnan jött a The Walking Dead zombivírusa ami nem csak, hogy zombivá változtatta a holtakat, de mint kiderült a vírus már az élő emberi szervezetben is megtalálható? Végre kiderült!

Robert Kirkman, a The Walking Dead képregények atyja már 2017-ben és 2018-ban is utalt a megoldásra, igaz általában szándékosan kerülte a válaszadást, mert szerinte semmit nem tenne hozzá a történethez a sokakat foglalkoztató kérdés.

“Kevésbé fontos a történet és a karakterek életének szempontjából. Teljesen oda nem illő lenne a történetben. Őszintén szólva, ha egy washingtoni tudós odamegy a szereplőkhöz és elmondja nekik mi történt, a karakterek csak vállat vonnak és annyit mondanak: “Ó … oké …” ez egyáltalán nem változtatná meg az életüket… – mondta Kirkman arról, hogy miért nem fedte fel soha, hogy mi okozta a járványt.

The Walking Dead műhold űr zombik
A lezuhant műhold se csak a Suttogókkal való feszültségkeltés miatt került bele a sorozatba?

Az űrből érkezett a zombivírus

Kirkman ebben az időszakban mégis utalt az űrspórákra, de mindenki azt gondolta, hogy ezzel csak George A. Romero klasszikusát, Az élőhalottak éjszakája (Night of the Living Dead) című filmet idézi meg, amelyben egy űrből jövő sugárzás hatására változnak zombivá a holtak. Nos nem lehetetlen, hogy a The Walking Dead zombivírusa is az űrből érkezett.

A képregények alkotója korábban egy kétszavas tweetben erősítette meg korábbi kinyilatkoztatásait az űrből érkező sugárzásról és az úgynevezett űrspórákról.

Kirkman már korábban is volt, hogy utalt arra, hogy az űrnek lehet valami köze a fertőzéshez (például egy Tumblr kérdezz-felelek során), de mindenki azt hitte, hogy csak tréfálkozik ezzel, hiszen gyakran vannak szarkasztikus megjegyzései.

The Walking Dead Űrspórák okozták a zombijárványt

Most sem volt más a helyzet, de mivel az üzenetet később törölte Kirkman, lehetséges, hogy valami olyat árult el, amit nem kellett volna, vagy amit a szerződése szerint nem szabad elárulnia.

Bárhogy is, mi el tudjuk fogadni, hogy az űrből érkezett vírusok okozták a világjárványt. Nektek, hogy tetszik ez a megoldás?