Filmsor - Filmek, sorozatok, kultúra

Tilda Swintont életműdíjjal tüntetik ki

Tilda Swinton skót színésznő és Ann Hui hongkongi rendező kapja a 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál Arany Oroszlán életműdíját – jelentették be hétfőn a fesztivál szervezői.

Az 59 éves Oscar-díjas Tilda Swinton a legeredetibb és a legerőteljesebb színésznők egyike – indokolta a Velencei Biennále igazgatótanácsának döntését Alberto Barbera, a filmfesztivál igazgatója.

A 73 éves Ann Hui korunk egyik legjellegzetesebb ázsiai filmkészítője, akinek munkássága több mint négy évtizedet ölel fel minden filmműfaj területén. Az 1970-80-as évek hongkongi filmjeit forradalmasító újhullám egyik vezető egyénisége – emelte ki Barbera.

„Különös alázattal tölt el, hogy ilyen megtiszteltetésben részesítenek” – mondta Swinton. Ann Hui kijelentette, hogy nagyon megtisztelő számára az életműdíj, és reményét fejezte ki, hogy minden hamarosan jóra fordul a világban, és mindenki olyan boldognak érezheti magát, mint, amilyen boldog ő a díj hírére.

A 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztivált a tervek szerint szeptember 2. és 12. között rendezik a lagúnák városában, a versenyprogramot jövő héten hozzák nyilvánosságra.

Ne maradj le a friss hírekről, ide kattintva kövess minket a Facebookon vagy csatlakozz a Filmsor Light csoporthoz, ahol te is elmondhatod a véleményed!
Ez is érdekelhet:
<