Filmek, sorozatok, kultúra

Több új magyar sorozat, showműsor és a Dancing with the Stars is jön a TV2-re

Ősszel visszatér a Nicsak, ki vagyok? és a Sztárban sztár is, de a Dancing with the Stars magyar verziója is képernyőre kerülhet. A Bödörék és a Mintaapák is folytatódik.

Még Kolosi Pétert az Index, addig Fischer Gábort az Origo szólaltatta meg azt illetően, hogy hogyan éli meg a televíziózás a jelenlegi helyzetet és mik a csatorna jövőbeni tervei.

fischer_gabor_tv2

Fischer Gábor elárulta, hogy a remekül rajtolt Egyszer volt Budán Bödör Gáspár folytatását már forgatják, heteken belül pedig indul a Mintaapák is. Visszatér a Bezár a bazár, illetve Stohl András vetélkedője, a Piramis is. A tévétársaság számos nemzetközi licencet vásárolt meg, nagyszabású show-k és realityk érkeznek ősszel a képernyőre.

Fischer Gábor arról is beszélt, hogy szerinte a világon szinte egyedülálló módon az Exatlon Hungary a koronavírus-járvány ellenére is képernyőn tudott maradni, sőt – ahogy azt korábban mi is megírtuk – a tavalyinál jóval tovább képernyőn marad.

“Az Exatlon Hungary mindkét szezonjának epizódszáma tudatos tervezés eredménye. Nyilván az első szezonnál, amikor még pár héttel az elutazás előtt is mindenki próbált lebeszélni róla, nem reklámoztuk, hogy végül 81 epizódos is lehet, de megvoltak a döntési pontok. Tanulva ebből, a második évadot is így terveztük. Amikor kialakult a TV2 egész éves programterve, akkor szintén megfogalmaztuk, hogy stratégiailag az lenne optimális, ha ez a program június 1-ig tartana. Szerencsére a Covid-19 helyzet ellenére is sikerült ezt megvalósítani” – jegyezte meg a programigazgató.

Exatlon Hungary 2020 döntő

Az Exatlon forgatása egyébként már véget ért, a mostani részek is már rég kazettán vannak. “Annyit mondhatok, hogy már mindenki biztonságban van Magyarország területén.”

A Mintaapák folytatásával kapcsolatban elmondta, hogy

Zajlanak az előkészületek, előreláthatólag júliusban folytatódhatnak a felvételek

Bár a kérdező oldaláról, de az interjúban utalnak arra, hogy Fenyő Iván másfél hónapra magányba vonult és ezért bontottak vele szerződést. Ezt az értesülést a programigazgató nem kommentálta, de megerősítette, hogy Kamarás Iván érkezik Fenyő Iván helyére.

Bödörék kapcsán azt mondta, hogy jelenleg is zajlik a forgatás és várhatóan szeptemberben térnek vissza a képernyőre, akárcsak a Mintaapák új epizódja, amelyből eddig 25 epizódot vetettek forgatókönyvre, de további 25 epizódon jelenleg is dolgoznak.

Bödörék sorozat

Szerinte jó döntés volt a karanténműsorukat 13 rész után levenni a képernyőről, különösen ha az nézzük, hogy a konkurens RTL Klub nézettsége is bedőlt ezek miatt a műsorok miatt.

Azt is kiemelte, hogy

Jól látszik, hogy a versenytárs aktuális hétköznap esti tartalmai nem tudják felvenni a nézettségi versenyt a TV2-vel.

– amit egyébként a nézettségi statisztikák is igazolnak.

A Filmsorhoz hasonlóan megjegyezte “A hétköznapokon jelentős a TV2 előnye,

az RTL Klub történelmi mélységbe került. Megjegyezte azt is, hogy “érdekes, hogy amikor kevésbé jók a nézettségi mutatóik, akkor az RTL is csak a nap egy szeleteként utalnak a főműsoridőre.”

A terv az, hogy a Mintaapák és a Bödörék is képernyőre kerüljön pár hónap múlva, de “Ősszel biztosan visszatér a Bezár a Bazár és több nagyszabású show-műsor is.”

Sőt

Két év pihenő után visszatér az eredeti Sztárban Sztár, és a Nicsak, ki vagyok? is új évaddal jelentkezik. 

Továbbá a csatorna megvásárolta a BBC táncos sikerformátumát a a Dancing with the Stars-t is, ez is jó eséllyel képernyőre kerülhet, de megvásárolták a Farm című reality jogait is – ez korábban az RTL Klubon volt látható.

Több új, heti sorozat van előkészületben 2021-re, és Fischer Gábor azt is bejelentette, hogy 2021 késő tavaszán elindul az újkori TV2 második magyar napi sorozata.

Facebook
<