Tom Holland: Az Uncharted mindenkinek tetszeni fog, nem csak a gamereknek

Miközben 2021-ben elég sok mindenben láthatjuk Tom Hollandot, hiszen szerepelni fog a Cherry: Az ártatlanság elvesztése, a Chaos Walking és a Pókember 3. filmekben is, fél szemmel már előrébb kell tekintenie, hiszen érkezik az évek óta dédelgetett szerelemprojektje, az Uncharted videojáték filmes adaptációja.

Tom Holland alakítja majd a filmben Nathan Draket, aki bejárja a világ különböző pontjait, hogy rejtélyeket oldjon meg és kincseket fedezzen fel, de az úton elkíséri egy másik szerencsekereső Victor “Sully” Sullivan (Mark Wahlberg), aki mintegy mentorként és apafiguraként működik közre Drake oldalán a közös kalandjaik során. (Nem mellesleg sok-sok éve Mark Wahlberg alakította volna Nathan Draket, de addig húzták a filmet, hogy Wahlberg közben kiöregedett a szerepből.)

A játékokat filmes minőségük, magával ragadó hangulatuk és a tervezés, a produkció, a grafika, a hangtehetség és a játékmennyiség terén nyújtott kiválóságuk miatt dicsérik leginkább, kérdés, hogy ez elég lesz-e ahhoz, hogy jó filmet tudjanak belőle csinálni. Maga Tom Holland egyébként az Indiana Jones és James Bond egyvelegeként írta le szerepét és ezzel a filmet is, s bár ez már a film reklámkampányaként is felfogható, azért nem mennénk el egy legyintéssel a kijelentése mellett.

Uncharted film Tom Holland

„Ha videojáték-adaptációt nézek, mert rajongok a játékért, gyakran elgondolkodom, miért nézem meg a filmet? Mert valljuk be, kevésbé magával ragadó. Ha játszol mehetsz és lehetsz azzal a bizonyos karakterrel. Miért akarnám csak megnézni azt a karaktert? – tette fel a költői kérdést Tom Holland.

“Az előzménytörténetét meséljük el arról, hogy a karakter, Nathan Drake hogyan lett világszerte ismert karakter” – magyarázta. „A rajongók, akik szeretik a játékokat, a filmben a történet olyan aspektusát kapják, amelyet még soha nem láttak. Azok az emberek, akik nem játszottak a játékkal, pedig egy nagyon szép bemutatkozást kapnak egy karakterről. Valahogy mindenkinél működni fog.”

Az Uncharted mozifilm alapvetően örökké fejlesztés alatt állt; mielőtt Holland megkapta volna a szerepet Wahlberget eredetileg több mint egy évtizeddel ezelőtt keresték meg Nathan Drake szerepével, ami jelzi, hogy ezt a filmet milyen nehéz vászonra vinni. Egy tucat szkriptet írtak már meg, míg az olyan rendezők, mint David O. Russell (Amerikai botrány), Neil Burger (Csúcshatás), Travis Knight (Űrdongó), Shawn Levy (Stranger Things) és mások, mindannyian elbuktak a projekt létrehozása közben.

Végül Ruben Fleischer (Venom) lépett színre 2020 januárjában és végre célegyenesben van a projekt. Tom Holland szerint nem is kicsit.

“Ez egy igazán szórakoztató film, és az akció csodálatos, talán a legmenőbb akciók vannak benne, amit eddig forgattam – mondja Holland, aki a Pókember és a Bosszúállók filmekben is akciózott, így ennek azért felértékelődik a jelentése. “Tegnap kedvesen elbeszélgettem Tom Rothman-nal, a Sony elnökével és mióta látta a filmet, a Holdon jár. Ha a főnök boldog, akkor mindenki boldog. Nagyon jók vagyunk!” – tette hozzá a színész.

Az Uncharted mozifilm 2022 február 11-én kerül a mozikba, Tom Holland és Mark Wahlberg mellett Antonio Banderas, Tati Gabrielle és Sophia Ali főszereplésével.