Filmsor - Filmek, sorozatok, kultúra

Két nagy nevet is bukott a TUDOM MIT TETTÉL TAVALY NYÁRON sorozat

A 90-es évek népszerű horrorjából az Amazon készít sorozatot, nem túl jó előjelekkel.

Mike Flanagan, a nagyszerű The Haunting of Hill House sorozat rendezője néhány nappal ezelőtt írta ki a Twitterére, hogy kiszállt a 2016 óta előkészületben lévő Tudom mit tettél tavaly nyáron címet viselő slasher Amazon Prime Videonak készülő sorozatváltozatából.

Mindezt szinte párhuzamosan azzal, hogy bejárta a médiát, hogy James Wan (Fűrész, Insidious, Démonok között, Aquaman) is csatlakozott a produkcióhoz. Azonban ez a hír kacsának bizonyult, ezt maga James Wan erősítette meg. Az Aquaman készítője ugyanis visszakanyarodik a gyökereihez – még mielőtt folytatná az Aqaumant, vagy tovább építené a Démonok között-univerzumot – és egy új, kis költségvetésű horror-thrillert készít. A pletyka egyébként az eredeti film egyik producerétől, Neal H. Moritztól indult el, aki azt állította a Deadline-nak, hogy Wan dolgozik a Tudom mit tettél tavaly nyáron sorozatváltozatán.

A Deadline-nak Moritz azt is elmondta, hogy young adult horrorsorozatot tervez az Amazon, és egy másik nevet is nyilvánosságra hoztak a projekt kapcsán: forgatókönyvírónak a John Wick: 3. felvonás – Parabellum szkriptjén is dolgozó Shay Hattent szerződtették – ez egyelőre nem lett megcáfolva.

A Tudom mit tettél tavaly nyáron (I Know What You Did Last Summer) egy 1997-ben bemutatott horror-thriller, amely a maga korában olyan ígéretes és felkapott fiatal színészeket sorakoztatott fel, mint  Jennifer Love Hewitt, Sarah Michelle Gellar, Freddie Prinze Jr., Ryan Phillippe vagy éppen Johnny Galecki és Anne Heche. A Horrorra akadva filmek által is előszeretettel ekézett Sikoly-utánérzésben néhány középiskolás az érettségi bankettjéről hazafelé tartva elgázol egy egy embert. A fiatalok pánikba esnek a rájuk váró súlyos büntetés miatt. Félelmükben olyan lépésre szánják el magukat, ami örökre megváltoztatja egész életüket. A holttestet a tengerbe dobják. Az ismeretlen azonban közben magához tér,  ezért egyikük a vízbe fojtja. A négy barát fogadalmat tesz, hogy megőrzik titkukat mindhalálig. Az események egy év múlva kezdenek izgalmassá válni, amikor egy idegen zaklatni kezdi őket azt állítva, hogy tudja mit tettek tavaly nyáron.

Ne maradj le a friss hírekről, ide kattintva kövess minket a Facebookon vagy csatlakozz a Filmsor Light csoporthoz, ahol te is elmondhatod a véleményed!
Ez is érdekelhet:
<