Filmsor - Filmek, sorozatok, kultúra

A TV2 még nem hallott a Szombat esti lázról

A TV2 kiadott egy közleményt, amelyben azt írják, hogy Dancing with the Stars címen ősszel egy VADONATÚJ formátummal jelentkezik a csatorna.

A formátum valójában annyira vadonatúj, hogy korábban 5 alkalommal is feltűnt az RTL-csatornák képernyőjén még Szombat esti láz címen…

A szombat esti láz című műsor a BBC-n még Strictly Come Dancing címen bemutatkozó táncos műsor magyar változata, amely 2006-ban az RTL Klubon került sugárzásra, majd ezt még további két évad követte. A negyedik széria már az RTL2-n került adásba, hogy aztán 5. évad ismét az RTL Klubon legyen.

Valószínűleg senkit nem kell emlékeztetni a Szombat esti láz RTL Klubos kötődésére (Csonka Pici és Keleti Andrea zseniális előadásaira csak az nem emlékszik, akik abban az évben született) de úgy tűnik, hogy a TV2-nél erről elfeledkeztek, pedig azért annyira nem régen, 2014-ben került utoljára képernyőre a showműsor.

Ha viszont arra gondoltak, hogy a műsor Dancing with the Stars néven nem került még a magyar televízióba, akkor igazuk lehet, ám ebben az esetben sem a formátum vadonatúj, hanem egyszerűen csak meghagyták az eredeti címet, ugyanis a Dancing with the Stars a fentebb említett Strictly Come Dancing utódja – egész egyszerűen csak időközben megváltoztatták a nevét.

Érdekes módon  a névváltást a TV2 közleménye is tudja, mégis kifejezetten hangsúlyos eleme a közleménynek, hogy egy vadonatúj formátumról beszélünk…

A teljes közlemény egyébként úgy szól, hogy

Dancing with the Stars címen ősszel egy vadonatúj formátummal jelentkezik a TV2. A BBC Studio világsikerű táncos műsorában népszerű hírességek, profi táncpartnereik segítségével sajátítják el számtalan ismert táncstílus mozdulatait, a latin koreográfiáktól a klasszikus keringőig, hogy lenyűgözzék a zsűrit, valamint a stúdió közönségét és a tévénézőket. A közel 15 éve sikerrel futó műsor amerikai szériájában többek között olyan hírességek is felszántották már a táncparkettet, mint Kim Kardashian, Jerry Springer, Pamela Anderson, Nick Carter vagy Kelly Osbourne.

Ősszel a TV2-n debütál majd a BBC Studio, Dancing with the Stars című világsikerű, eredeti formátumának első magyar évada. A monumentális táncos showműsor eddig több, mint 3500 epizóddal és 350 évaddal futott sikeresen világszerte, és hamarosan a magyar közönség előtt is bemutatkozik. A nagyszabású és látványos versenyben hétről hétre újabb produkciókat mutatnak be a hírességek. A tévénézők otthonról szavazhatnak kedvenceikre, az így beérkezett voksok, valamint a zsűri pontjainak együttese határozza meg, ki folytathatja a versenyt, és ki az, akinek búcsúznia kell a mezőnytől.

A műsor eredetileg Strictly Come Dancing néven indult 2004-ben az Egyesült Királyságban, ahol főműsoridőben folyamatosan győzedelmeskedett. A legutóbbi évad fináléja 12,5 milliós nézőcsúcsot ért el. A nemzetközi szinten Dancing with the stars néven ismert műsor világszerte is az egyik legtöbbet értékesített BBC Studio formátum lett. Az elképesztő táncos showműsor licenszét már 58 ország vásárolta meg. Népszerűségét igazolja, hogy az Egyesült Államokban már a huszonnyolcadik szériáig jutott, Lengyelországban a huszonharmadik, míg az Egyesült Királyságban a tizenhetedik évadánál jár a műsor.

Ez is érdekelhet:
<