Filmek, sorozatok, kultúra

Úgy tűnik nem a Tenet fogja legyűrni a koronavírust

Jelentőset zuhant a második hétvégére a Tenet mozis bevétele.

A biztató premierhétvége után, forgalmazása második hétvégéjén 6,7 millió dolláros (kétmilliárd forintos) bevételt hozott az észak-amerikai mozikban a Tenet című Christopher Nolan-film.

A Warner Bros. produkciójától azt várják, hogy a pandémia miatti hathónapos szünet után visszacsalogatja a nézőket az újra megnyíló filmszínházakba. A Tenet című kém sci-fit 2910 moziban játsszák Amerikában és Kanadában, de a legnagyobb amerikai nagyvárosokban továbbra sem nyitottak meg a mozik, így a Tenet jelentős bevételtől esik el.

A premierhétvégén 20,2 millió dollárért (6 milliárd forintért) váltottak rá jegyet az észak-amerikai nézők. A hétvégén csak a The Broken Hearts Gallery című romantikus vígjáték debütált Észak-Amerikában. A Sony filmje, amelynek rendezője Natalie Krinsky, executive producere pedig Selena Gomez, a több mint 2200 moziban, ahol játszották, 1,1 millió dolláros (332 millió forintos) jegybevételt produkált péntektől vasárnapig.

A Tenet mellett a Mulan is a vártnál szerényebben teljesít a mozikban, minden bizonnyal ezért döntött úgy a Warner, hogy a Wonder Woman 1984 premierjét decemberre halasztja.

<