Hír és közéleti magazin
LCOZ_5066.CR2

Új poszter és előzetes a The Lost City of Z-nek

Az igazi Indiana Jones

Charlie Hunnam (Pacific Rim), Robert Pattinson (The Twilight Saga), Sienna Miller (American Sniper), Tom Holland (Spider-Man: Homecoming), Angus Macfadyen, Edward Ashley, Clive Francis, Ian McDiarmid és Franco Nero főszereplésével, James Gray rendezésében érkezik a The Lost City of Z címet viselő kalandfilm, amely David Grann (igaz történeten alapuló) szépirodalmi bestsellerén alapul és amely Percy Fawcett (Charlie Hunnam) Amazonas-menti felfedezéseit, így a címbéli elveszett város megtalálását meséli el.

Az 1920-as években játszódó, már-már megszállott (és rejtélyes módon eltűnt) felfedezőről szóló film áprilisban érkezik a mozikba. Alig várjuk!

Fawcett fiával és annak barátjával együtt eltűnt a brazíliai őserdőben 1925-ben, miközben az elveszett várost, egy magasabb rendű indián civilizációt keresett a Mato Grosso ősvadonában. Fawcett személye nyújtotta az alapot a kitalált régész, Indiana Jones figurájának a megformázásához.

Fawcett meggyőződésesen hitt egy magasabb rendű indián civilizáció, egy elveszett város létezésében. Ezt a várost írásaiban a legendás “Z” városának nevezte. Feltételezéseit korábbi portugál levéltári adatokra, és egy Roposo nevű portugál utazó 1753-as beszámolójára alapozta. A legendás várost Brazíliába, a Mato Grosso térségébe helyezte. 1925-ben fiával Jack Fawcett-el és annak barátjával Raleigh Rimmel-el indult el a város megkeresésére. Az volt a terve, hogy a korábbi expedíciójának végső pontjáig kísérőkkel utazik, majd onnan mindösszesen hárman indulnak tovább. Utolsó levelét 1925. május 29-én írta. Ebben a levélben beszámolt arról, hogy ő és fia jól van, azonban Raleigh-nak gennyes fekélyek vannak a lábán, beteg és lesoványodott, ezért kétséges, hogy kibírja-e a további megpróbáltatásokat. Ezek voltak az utolsó hírek az expedícióról; a résztvevők további sorsa mind a mai napi ismeretlen. Fawcett másik fia, Brian több alkalommal is kutatta apja nyomdokait az őserdőben, de kutatásai nem szolgáltak megbízható értesülésekkel. A legvalószínűbb, hogy vagy ellenséges indián törzsek ölték meg őket, vagy a megpróbáltatások során vesztették életüket.

lostcityofz