Újabb dokumentumfilm készül Amy Winehouse-ról

Halálának tizedik évfordulóján új dokumentumfilmet mutatnak be Amy Winehouse-ról. Az alkotásban a brit énekesnő édesanyja oszt meg részleteket 27 évesen elhunyt lánya életéről.

Az Amy Winehouse: 10 Years On című film a BBC Two és a BBC Music közös munkájával készült, a mesélő a Rehab és a Back to Black című slágerrel ismertté vált énekesnő szklerózis multiplexben szenvedő édesanyja, Janis. A készítők elmondása szerint Amy Winehouse édesanyja közel állt lányához, és számos olyan történet hangzik el a filmben, amely eddig kevéssé volt ismert, illetve eltér az eddigi narratíváktól.

Amy Winehouse: 10 Years On

“Érzésem szerint a világ nem ismeri az igazi Amy-t, azt, akit felneveltem. Kerestem a lehetőséget, hogy bemutassam gyökereit, és mélyebb betekintést engedjek az életébe” – fogalmazott Janis Winehouse.

A Grammy-díjas Amy Winehouse alkoholmérgezésben halt meg londoni otthonában 2011 júliusában; alkohol- és drogproblémái végig kísérték karrierjét. A most bemutatásra kerülő dokumentumfilm eddig nem látott archív családi felvételeket is bemutat.

A család, a barátok, az Amy-t legjobban ismerők segítségével összeálló kép az alkotók szándékai szerint az énekesnő életét új megvilágításba helyezi. Mint elmondták, a film erőteljesen és érzékenyen, női szemszögből ábrázolja az Egyesült Királyság egyik leginkább kedvelt énekesnőjét, szerelmeit és örökségét.

Amy Winehouse-ról hat évvel ezelőtt mutattak be egy dokumentumfilmet Asif Kapadia rendezésében, sőt a film Oscar-díjat is nyert. Azt a filmet egyébként a család egyébként élesen bírálta.