Hír és közéleti magazin

Újabb hat kábelcsatornát indít a TV2 2017-ben

És még a Ninja Warrior is jön a mostanság hírhamisításai miatt nézett TV2-re.

A TV2 tematikus kábelcsatornáiból mér tele van a ház, de a hírhamisító TV2 csoport feje, a nemrég még RTL-esként az országból is menekülni akaró Dirk Gergens a Kreatívnak adott interjújában elárulta, hogy további hat csatorna elindítását tervezik.

Nem titok, hogy a vezető tévétársaság akarunk lenni, ehhez pedig domináns kábelportfóliót kell felépítenünk ezen a széttöredezett piacon. Sok évvel ezelőtt ezt az egészet már végigjátszottam, és tudom, hogy csak így lehetünk elsők. Azt hiszem, még soha senki nem indított ennyi csatornát ilyen rövid időn belül. Lényegében most csináljuk meg azt, amit a TV2-nek már évekkel ezelőtt meg kellett volna lépnie. Úgy döntöttünk, hogy a portfóliót organikusan, és nem felvásárlások útján építjük fel, ezt az RTL-nél pont fordítva csináltuk. Egyrészt átalakítottuk a három meglévő, de rosszul pozícionált csatornánkat, és elindítottunk még 7 új csatornát, hogy lefedjük a fontosabb műfajokat. Azóta a kábelportfóliónk megduplázta a nézettségét, jelenleg 10 százalék körül mozog és folyamatos növekedésben van. Ez ennyi idő alatt óriási eredmény ahhoz képest, hogy honnan indultunk. Úgy gondolom, hogy 2018-ra már mi leszünk a vezető kábelportfólió az országban.

A TV2 vezérigazgatója az interjúban azt is elárulta, hogy szerinte a Star Academy az egyetlen műsoruk, ami valóban bukásként könyvelhető el és ez bőven velefér ennyi műsornál. Gergens úr valószínűleg nem nézi a nézettségi eredményeket, vagy pedig a közmédiához hasonlóan értékeli ki őket.

Az interjúból egyébként az is kiderül, hogy 2017-ben műsorra tűzik a Ninja Warriort, ami egyébként egy elég sikeres formátumra épülő ügyességi vetélkedő.

Gergens azt is megerősítette, hogy a Big Picture konferencián elhangzottak igazak, tovább terjeszkednének kábelfronton és további hat csatornát indítanak el jövőre.

Pontos tematikákról még korai lenne beszélni, de az való igaz, hogy 2016-ban csupán a portfólió-bővítés első szakasza zárult le, 2017-ben pedig tovább folytatjuk a terjeszkedést.

Bár a hírhamisításokról nem esett szó, az interjú érintőlegesen a híradót (Tényeket) és a hírigazgatót, szalai vivient is érintette, akivel igencsak elégedettnek tűnik Dirk.

Először is, ő nemcsak hírigazgató, hanem az összes infotainment műsorért felelős. Ez sokkal szélesebb területet érint, mint a Tények. Nagyon sikeres volt a Story magazin élén, hiszen fenntartani az eladásokat a nyomtatott lapok csökkenő piacán, önmagában sikernek számít. A híreknek nem kell unalmasnak lenniük, azt akartuk, hogy kicsit bulvárosabb, szórakoztató legyen – mondta Dirk, aki hozzátette, hogy ő és Andy Vajna az aki meghatározza az irányt.

És ha már Andy Vajna, Dirk Gergens nem tartja visszásnak, hogy a tulaj kormánybiztosi pozíciót tölt be és nem is nagyon érti, hogy az RTL miért foglalkozik annyit, Vajna dolgaival. Mindezt az az ember mondja, aki ugye az RTL Klub vezérigazgatója volt és ott elég durván bírálta azokat, akik zsebéből most él.

Mi középen állunk, az RTL az, ami a másik oldalon van. Nem gondolom, hogy a kormányellenesség függetlenséget jelent.

Mondja a Tények “függetlenségéről” Dirk, a közepén állás pedig tudjuk, hogy azt jelenti, hogy Spéder, Juhász, Gergely, Soros, Vona … és még sorolhatnánk, amivel nem is lenne baj, ha nem álhíreket gyártanának és terjesztenének, vagy legalább minimális sajtóetikát magukra erőltetnének. Tudjátok: Felköpni és aláállni. Ez jelenleg a TV2.