Hír és közéleti magazin

Újjászületés – Mike Flanagan következő Stephen King-filmje könyörtelenül sötét lesz

A Bilincsben és az Álom Doktor rendezője ezúttal az Újjászületésből készít filmet.

Stephen King amerikai író 2014-ben megjelent regénye, az Újjászületés Arthur Machen, Mary Shelley és Howard Phillips Lovecraft írói hagyományát követi: nem rémséges lényekkel vonzza be az olvasóit, hanem a bennünk rejlő sötétséggel. A neves elődöket a regény előszavában konkrétan meg is nevezi, utóbbit pedig szövegszerűen is idézi.

Mike Flanagan a The Kingcastben beszélt arról, hogy haladnak a Stephen King könyve alapján készült filmes munkálatok: épp a forgatókönyvvel van elfoglalva, de nagy valószínűséggel ő is fogja majd rendezni a filmet.

Visszatérés a kozmikus horrorokhoz, ez az, amit imádok benne. Könyörtelenül sötét és cinikus, pokolian élvezem.

– magyarázta Flanagan.

A rendező mindenkit szeretne felkészíteni arra, hogy valóban sötét befejezése lesz ennek a darabnak, de ő pont emiatt tartja nagy mókának.

Mike Flanagan és Stephen King

Jamie ​Morton hatéves, amikor új lelkész érkezik New England-i kisvárosukba. Charlie Jacobs a feleségét és a kisfiát is hozza magával. Mindenki szereti őket, Jamie pedig valósággal rajong a fiatal tiszteletesért, aki szórakoztató elektromos kísérletekkel teszi érdekesebbé a heti bibliaórákat. És hogy a titkos elektromosság mi mindenre használható, az akkor derül ki, amikor Jamie bátyja elveszti a hangját, Jacobs pedig egy általa kifejlesztett szerkezettel meggyógyítja.

Az idillnek egy autóbaleset vet véget: a lelkész elveszti a családját, és kifordul önmagából. Nemsokára el is bocsátják, és Jamie azt gondolja, soha többé nem fognak találkozni. Téved. És ahányszor csak útjuk keresztezi egymást, Jacobs a régi filmes zsargon szerint „a változás ügynökének” bizonyul.

A sikeres gitáros és a hajdani lelkipásztor nem szabadulhatnak egymástól. Az elektromos kísérletek egyre ijesztőbbek, Jamie pedig kénytelen közreműködni bennük. Jacobs az élet és a halál közti átjárót keresi. De mi lesz, ha megtalálja? És miért kap egyre sötétebb értelmet ez a titokzatos fogalom: újjászületés?

Forrás IGN