Hír és közéleti magazin

Újjászületés – Újabb Stephen King-adaptáción dolgozik Mike Flanagan

A Bilincsben és az Álom Doktor rendezője egy 2014-ben megjelent Stephen King-regény, az Újjászületés megfilmesítésén dolgozik.

A Hill-ház szelleme, a Bly Manor szelleme vagy a már említett két Stephen King-regény megfilmesítése mellett Mike Flanagan továbbra is kitart a horrorregények megfilmesítése mellett, hiszen éppen a héten számoltunk be róla, hogy Midnight Mass címen új sorozatot készít a Netflixnek.

Mike Flanagan

Úgy tűnik, hogy emellett a mozivásznakon is további termékenységet mutatna fel, ráadásul az Álom Doktoron is dolgozó Trevor Macyvel közösen, ugyanis a THR információi szerint Flanagan már dolgozik is a Revival (Újjászületés) forgatókönyvén.

Az Újjászületés egy fiatal fiú és egy lelkész kapcsolatát állítja a középpontba. Jamie Morton hatéves, amikor új lelkész érkezik New England-i kisvárosukba. Charlie Jacobs a feleségét és a kisfiát is hozza magával. Mindenki szereti őket, Jamie pedig valósággal rajong a fiatal tiszteletesért, aki szórakoztató elektromos kísérletekkel teszi érdekesebbé a heti bibliaórákat. És hogy a titkos elektromosság mi mindenre használható, az akkor derül ki, amikor Jamie bátyja elveszti a hangját, Jacobs pedig egy általa kifejlesztett szerkezettel meggyógyítja. Az idillnek egy autóbaleset vet véget: a lelkész elveszti a családját, és kifordul önmagából. Nemsokára el is bocsátják, és Jamie azt gondolja, soha többé nem fognak találkozni. Téved. És ahányszor csak útjuk keresztezi egymást, Jacobs a régi filmes zsargon szerint a változás ügynökének bizonyul. A sikeres gitáros és a hajdani lelkipásztor nem szabadulhatnak egymástól. Az elektromos kísérletek egyre ijesztőbbek, Jamie pedig kénytelen közreműködni bennük. Jacobs az élet és a halál közti átjárót keresi. De mi lesz, ha megtalálja? És miért kap egyre sötétebb értelmet ez a titokzatos fogalom: újjászületés?

Stephen King sötét, megrázó regényt ad kezünkbe a függőségről, a fanatizmusról és arról, ami a lét túlsó partján várhat ránk.