Filmsor - Filmek, sorozatok, kultúra
Már előbújhatnak

Újraindulhat A gyűrűk ura és A Sólyom és A tél katonája sorozatok forgatása

Csehországban enyhítettek a koronavírus-járvány miatti intézkedéseken, ami az Amazon tervezett A gyűrűk ura sorozatát és A Sólyom és A tél katonája sorozatot is érinti.

A cseh kormány zöld utat adott a forgatásoknak, így újraindulhatnak a Prágában forgó nagy nemzetközi produkciók is, amilyen például a Margot Robbie nevével fémjelzett Ruin vagy az Amazon Lord of the Rings, vagyis A gyűrűk ura sorozata.

A kötelező óvintézkedések részeként a színészeket tesztelni kell a koronavírusos fertőzésre 14 naponta, valamint a forgatáson higiéniai előírásokat kell betartani. A külföldi színészeknek és stábtagoknak még azelőtt be kell mutatniuk egy negatív tesztet, hogy az országba repülnének, majd a megérkezésüket követő 72 órában újabb tesztet kell rajtuk végezni, és a negatív eredmény megérkezéséig karanténban maradnak.

A forgatásokat felmentik más korlátozások alól: a felvételben szereplő színészeknek értelemszerűen nem kell maszkot viselniük, és a kettőnél több embert magában foglaló összejövetelek tilalma sem vonatkozik a forgatócsoportokra – írja az Origo.

Újra munkába állhat Cara Delevingne és Orlando Bloom, hiszen a Carnival Row sorozat második évadát is Csehországban veszik fel, csakúgy, mint az Amazon új fantasysorozatát, a The Wheel of Time-ot (Az idő kereke) vagy épp a legújabb Marvel-szériát, A Sólyom és a Tél Katonája című produkciót is.

Ehhez persze előbb még össze kell terelni a stábot, mivel ez A gyűrűk ura sorozat esetében 800 főt jelent, biztosak lehetünk benne, hogy ez nem máról holnapra fog megtörténni.

A gyűrűk ura
Már előbújhatnak
Ne maradj le a friss hírekről, ide kattintva kövess minket a Facebookon vagy csatlakozz a Filmsor Light csoporthoz, ahol te is elmondhatod a véleményed!
Ez is érdekelhet:
<